Lasagne van pastinaak en boerenkool
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 04-01-2018
Heerlijke ovenschotel. Je kunt het een lasagne noemen doordat je het in laagjes opbouwt, maar het heeft ook veel van een parmigiana, maar dan zonder aubergine. De combinatie van pastinaak, boerenkool en tomatensaus is goddelijk. En ook nog eens heel gezond, want je eet dus alleen maar groenten (nou vooruit, met wat kaas eroverheen) ! Kortom, dit is een echte aanrader!
Ingrediënten 4 personen
Ingrediënten:6 grote pastinaken, geschild en in plakjes
ongeveer 250 gram boerenkool of cavolo nero (zwarte kool, kon ik niet vinden), harde nerf verwijderd en in stukjes
150 gram geraspte kaas
Voor de saus:
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, uitgeperst
1 blik tomatenblokjes, 400 gram
1 pot passata, 690 gram
1 paprika, rood of geel, in kleine stukjes
1 rode peper, zaadlijst verwijderd, fijngesneden
1 winterwortel, geschild en in kleine stukjes
2 eetlepels tijmblaadjes
2 takjes rozemarijn
3 laurierbladen
zout en peper
wat olie om in te bakken
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 680,07 kcal |
Koolhydraten | 82,76 g |
Eiwitten | 28,79 g |
Vetten | 18,29 g |
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bak voor de tomatensaus de ui met de knoflook, rode peper, paprika en wortel ongeveer 5 minuten in een beetje olie. Voeg de passata, de tomatenstukjes en de kruiden toe en roer door. Breng op smaak met zout en peper en laat op een laag vuurtje pruttelen.
Bedek de bodem van een ovenschaal met plakjes pastinaak. Schep er een laagje tomatensaus over (haal de rozemarijn en laurier eruit) en bedek met een tweede laag pastinaak. Bedek met een laagje boerenkool. Ga zo door tot alles op is en eindig met een laagje pastinaak.
Bestrooi de lasagne gul met geraspte kaas en bak in 40 minuten goudbruin en gaar.
Bron
Ekoplaza / https://vegetarischeteniseenfeest.wordpress.com/2016/02/11/lasagne-van-pastinaak-en-boerenkool/
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties