1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Maak lekker ouderwets draadjesvlees met natuurazijn

Maak lekker ouderwets draadjesvlees met natuurazijn

Door: TrompenRueb

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-01-2018

Ingrediënten 4 personen


600 gram runderlappen
1 grote ui
1 laurierblad
3 kruidnagels
sambal
een half pakje boter (of geklaarde boter)
peper, zout, Engelse kerrie
2 dl rode wijn
2 dl Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt


Tromp & Rueb azijn voor draadjesvlees

Tromp & Rueb azijn voor draadjesvlees

Tromp & Rueb azijn voor draadjesvlees

Dit recept met draadjesvlees is geweldig! Want, je maakt er echt op een ouderwetse manier draadjesvlees mee. Door de toevoeging van natuurazijn is het vlees lekker mals. Dat wordt smullen!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Dep het vlees met keukenpapier. Bestrooi alle kanten met ruim peper en zout. Wrijf op de ene kant de Engelse kerrie en op de andere kant de sambal. Snijd de ui in zeven of acht grove stukken. Meng de wijn en de azijn.

Braad het vlees op een hoog vuur in ongeveer 10 minuten aan beide zijden aan (vlees moet een beetje bruin zijn). Zet het vuur daarna laag. Voeg de ui, de kruidnagels en het laurierblad toe. Zet het vuur weer hoog totdat alles weer borrelt, dan een goede scheut wijn en Tromp & Rueb Natuurazijn op eienhout gerijpt toevoegen en het vuur temperen. Deksel op de pan en op een kleine pit in de laagste stand laten pruttelen (of net tegen de kook aan).

Elk half uur omdraaien en als er te weinig vocht is wat wijn toevoegen. Na 3 tot 3 1/2 uur is het vlees echt draadjesvlees. De jus zeven en erbij serveren.

Tags, ,



Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top