1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Spruitjes
  5. Provençaalse soep met spruitjes

Provençaalse soep met spruitjes

Door: marcdepester

  • Frans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-01-2018

Ingrediënten 4 personen


2 soeplepels basilicum
400 g gepelde tomaten in blokjes (in blik)
1 blik van 400g (240g netto) witte bonen, afgespoeld en uitgelekt
100 g gezouten spekblokjes
2 vetarme gevogeltebouillonblokjes
1 teentje knoflook
1 ui
1 soeplepel olijfolie
1 kruidentuiltje
300 g spruitjes
2 wortelen


Provençaalse soep met spruitjes
Provençaalse soep met spruitjes

Overheerlijke maaltijdsoep 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Maak de spruitjes schoon en blancheer ze gedurende 5 min. in een pot met gezouten kokend water. Laat ze uitlekken en snijd ze in twee.
-Ondertussen bak je de spekreepjes en de gehakte ui in een grote stoofpot met olijfolie. Na 5 min. voeg je de in blokjes gesneden wortelen en de spruitjes toe.
-Voeg daarna de gepelde tomaten, het water, het kruidentuiltje en verkruimelde bouillonblokjes toe. Breng zachtjes aan de kook en laat nog 15 min. sudderen met het deksel op de pot.
-Spoel de bonen grondig in koud water, voeg ze toe en laat het geheel nog 5 min. verder sudderen.
-Voeg kruiden toe volgens smaak en voeg bij het opdienen de basilicum toe.
-Eet de soep heet met geroosterde sneetjes boerenbrood besmeerd met olijfolie, die je vooraf hard laat worden in de koelkast.

Tags

Bron

Delhaize



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top