Paprikasoep
- Nederlands, Soep
- 30-60 min.
Heerlijke en makkelijke paprikasoep
Ingrediënten 4 recipe.people
1 paprikamix (rood, geel, groen)1 ui
1 winterpeen
2 tn knoflook
1 liter bouillon (kip of rund)
125 gram crème fraîche
olijfolie
kerriepoeder
paprikapoeder
peterselie
zout
peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 910,71 kcal |
Koolhydraten | 59,51 g |
Eiwitten | 24,44 g |
Vetten | 55,52 g |
Bereidingswijze
Snipper de ui fijn en pers de teentjes knoflook uit. Hak de winterpeen fijn. Maak de paprika's schoon en snij deze in kleine stukjes. Maak 1 liter bouillon van 2 blokjes.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de uien en knoflook totdat de uien glazig zijn geworden. Voeg de paprika en winterpeen toe en bak deze mee. Voeg de bouillon toe en breng het geheel tegen de kook aan. Laat de soep circa 30 minuten zachtjes pruttelen.
Breng de soep met een staafmixer of blender tot een glad geheel. Voeg de peterselie toe en laat de soep nog 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng de soep op smaak met paprikapoeder, kerriepoeder, peper en zout.
Voeg tenslotte de crème fraîche toe.
Eet smakelijk