sperzieboon- en linzencurry

  • Indiaas, Vegetarisch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 01-01-2018

Wat je al niet kunt doen met boontjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
400 gr verse gebroken sperziebonen
bouillonblokjes (groente of tuinkruiden)
3 el (arachide)olie
2 grote uien
3 tenen knoflook
stukje gember

1tl chilipeper (of meer/minder naar smaak)
2 tl garam masala
2 tl kerriepoeder
2 tl curcuma (geelwortel)

2 (tros)tomaten
150 gr rode linzen, gewassen
pakje (250 ml) kokosmelk
3 bosuitjes in ringetjes gesneden
bosje koriander, fijngesneden
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 208,92 kcal
Koolhydraten 10,88 g
Eiwitten 6,19 g
Vetten 14,21 g
Benodigdheden
Wok

Bereidingswijze

Was de sperziebonen doe ze in een pan met water tot ze net onder staan.
voeg twee bouillonblokjes toe.
Breng aan de kook en laat 15 minuten koken.
Giet af en bewaar het kookvocht (bouillon). Zet de bonen apart in gesloten pan.

Snijd de uien, knoflook en gember fijn.
Snijd de tomaten in kleine stukjes.

Verhit de olie in een wok.
Voeg de knoflook en gember toe en fruit even aan.
Voeg de uien toe en fruit verder tot ze glazig worden.
Doe de kruiden erbij en fruit al roerend nog 3 minuutjes.
Voeg de fijngesneden tomaten toe, bak even mee en blus af met de helft van de bouillon.
Doe de linzen erbij en roer goed door.
Laat 20 minuten zachtjes koken. Let tijdens het koken op of er nog genoeg vocht is, want de linzen nemen veel vocht op en voeg zonodig wat bouillon toe.

Doe de kokosmelk en de sperziebonen erbij en breng opnieuw aan de kook.
Proef even en voeg naar smaak al dan niet nog wat zout toe.
Doe het geheel over in een schaal en strooi er de bosuitjes en koriander over.

Serveertip

Serveer met rijst of naan en (bijv.) een kip- of lamsgerecht.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten