Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Indiase keuken
  4. sperzieboon en linzencurry

sperzieboon en linzencurry

Door: MeneerDeUil

  • Indiaas
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-01-2018

Ingrediënten 6 personen


400 gr verse gebroken sperziebonen
bouillonblokjes
3 el (arachide)olie
2 grote uien
3 tenen knoflook
stukje gember

1tl chilipeper (of meer/minder naar smaak)
2 tl garam masala
2 tl kerriepoeder
2 tl curcuma (geelwortel)

2 (tros)tomaten
150 gr rode linzen, gewassen
pakje (250 ml) kokosmelk
3 bosuitjes in ringetjes gesneden
bosje koriander, fijngesneden


Verder heb je nodig


Wok

Tags


Wat je al niet kunt doen met boontjes.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de sperziebonen doe ze in een pan met water tot ze net onder staan.
voeg twee bouillonblokjes toe.
Breng aan de kook en laat 15 minuten koken.
Giet af en bewaar het kookvocht (bouillon). Zet de bonen apart in gesloten pan.

Snijd de uien, knoflook en gember fijn.
Snijd de tomaten in kleine stukjes.

Verhit de olie in een wok.
Voeg de knoflook en gember toe en fruit even aan.
Voeg de uien toe en fruit verder tot ze glazig worden.
Doe de kruiden erbij en fruit al roerend nog 3 minuutjes.
Voeg de fijngesneden tomaten toe, bak even mee en blus af met de helft van de bouillon.
Doe de linzen erbij en roer goed door.
Laat 20 minuten zachtjes koken. Let tijdens het koken op of er nog genoeg vocht is, want de linzen nemen veel vocht op en voeg zonodig wat bouillon toe.

Doe de kokosmelk en de sperziebonen erbij en breng opnieuw aan de kook.
Proef even en voeg naar smaak al dan niet nog wat zout toe.
Doe het geheel over in een schaal en strooi er de bosuitjes en koriander over.

Tags

Serveertip

Serveer met rijst of naan en (bijv.) een kip- of lamsgerecht.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van MeneerDeUil
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top