(basisrecept) Indian flatbread

  • Aziatisch, Streekgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 01-01-2018

Ik geloof dat we het allemaal eigenlijk wel kennen , dat zacht plat stuk brood dat je bv krijgt bij de bestelling van een chicken tikka massala ? ook altijd lekker als tussendoortje , simpelweg als toastjes , gewoon als bijgerechtje of een wat gezondere snack voor de televisie , bij deze het gewone receptje , eventuele kruiden , boter , olie , kaas of wat voor lekker je wil kan je zelf in het recept verwerken , enjoy !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 gr. tarwebloem , water ( 5-6 el ) , 1 TL olie , 1 TL boter ( of Ghee / GEEN MARGARINE !! ) , enkele druppeltjes olie extra om de handen in te wrijven , beetje bloem om op de werkplank te strooien
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
deegrol , mengkom , keramische pan of oven

Bereidingswijze

Doe 100 gr bloem samen met een TL boter in een mengkom , voeg er zo'n 50 cl water aan toe en roer er eventjes door met bv. je lepeltje tot je het deeg kan gaan mengen en geen papperige vloeistof meer behoudt , kneedt het deeg een 10 min. met met wat olie ingewreven handen zodat je deeg niet blijft kleven , als het deeg stilaan een bal kan vormen voeg je nog een TL olie eraan toe en kneedt je nog heel kort verder en verdeel in vier balletjes terwijl je de (tefal , keramische ) pan laat verhitten op een middelhoog vuur , je kan gerust het deeg een aantal keer extra bestrooien met bloem , zolang je niet teveel gebruikt , de deegballetjes uitrollen en in de hete pan leggen , laat liggen tot je het brood licht ziet verkleuren naar geel en draai dit nu om , weldra zouden er bubbels moeten gaan verschijnen en gaat het deeg in het midden omhoog , laat dit gebeuren tot het werkelijk ' zucht ' en haal meteen uit de pan :-) . Je kan als je er graag kruiden (knoflook , basilicum , rozemarijn etc aan toe had gevoegd altijd eerst het deeg hiermee bewerken . Laat het niet afkoelen zonder er eerst boter op te smeren want anders droogt dit erg uit ! Ik hoop dat het smaken mag !

Bron

di livorno (Krish & co )

Serveertip

ideaal te serveren bij gerechten met een veel of dikke saus , alsook bij soep of gewoon als tussendoortje

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten