Iberico-varken met zuiderse kruidenboter

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-01-2018
  • Iberico-varken met zuiderse kruidenboter

    Iberico-varken met zuiderse kruidenboter

    Iberico-varken met zuiderse kruidenboter

Lekker spicy 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 g Iberico-varken ( 4 stuks)
50 g zongedroogde tomaten in stukjes gesneden
250 g melkerijboter op kamertemperatuur
20 g gehakte basilicum
20 g gehakte dragon
2 teentjes knoflook
50 g fijngesneden zwarte olijven
1 fijngesnipperde sjalot
25 g gehakte kappertjes
4 takjes verse tijm
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 568,67 kcal
Koolhydraten 15,09 g
Eiwitten 4,63 g
Vetten 53,39 g

Bereidingswijze

-Pel de knoflook en de sjalot en snipper fijn.
-Laat de kappertjes, zongedroogde tomaten en zwarte olijven uitlekken en spoel de kruiden. Hak eveneens fijn.
-Roer goed door mekaar en meng de boter eronder. Lepel de kruidenboter op een vel plastic vershoudfolie.
Rol er een worst van en draai de zijkanten dicht. Laat opstijven in de koelkast.
-Kruid het vlees met wat zout en zwarte peper, en wrijf het in met verse tijmblaadjes. Zet een pan op het vuur met boter en schroei het vlees langs beide kanten dicht. Gaar het vlees daarna verder in een voorverwarmde oven van 170°C gedurende 8 à 10 min.
Serveer het vlees met dunne schijfjes van de kruidenboter.

Bron

delhaize

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten