Paella met Konijn, Sausijsjes en Tuinbonen
- Spaans, Hoofdgerecht
- > 120 min.
In de week na kerst wilde ik wat met de restjes konijn maken en zocht een recept voor Valenciaanse paella. Het recept is wat aangepast omdat het konijn al bereid was. Naast de restjes konijn, kwam ook de, van de zelfgemaakte kippenragout overgebleven, bouillon goed van pas, omdat ik glutenvrij wilde koken en bouillon van een blokje dan geen optie is.
Ingrediënten 4 personen
1 ltr (als je glutenvrij wilt koken, zelf getrokken) caldo pollo (bouillon van kip)20 gr Paellakruiden
Rasp van 1 sinasappel
320 g Paella rijst (80 gr. p.p)
150 ml sofrito, zelfgemaakt of van Grand d'Italia (ook glutenvrij)
Restjes konijn
4 stuks sausijsjes In grove stukken gesneden
1 stuks Grote ui snipperen
2 tenen Knoflook fijn snipperen
200 g Tuinbonen (vers)
1 bos Bladpeterselie fijn gehakt
2 stuks Citroen In partjes snijden
10 draadjes Saffraan
2 blaadjes Laurierblad
1 stuk Gedroogd spaans pepertje verpulveren tussen de vingers
0.5 theelepel Paprika poeder
0.5 theelepel Gedroogd spaans pepertje
0.5 theelepel Gedroogde Rozemarijn Of verse rozemarijn (1 stronkje fijn hakken)
0.5 theelepel Gedroogde Oregano Of verse Oregano (1 stronkje fijn hakken)
scheut Olijfolie naar wens
Peper naar wens
Zout naar wens
Benodigdheden
Paellapan of wok
Bereidingswijze
1. Bak de gesneden sausijsjes aan en laat ze met de restjes konijn vervolgens nog 10 minuten met de deksel op de pan zachtjes doorsudderen, haal het vlees uit de pan en bewaar het voor later.
2. Doe de gesnipperde ui en knoflook in de pan in dezelfde pan waar nog de overgebleven olie in zit waarin de sausijsjes zijn gebakken. Voeg zo nodig een beetje olijfolie toe. Laat het geheel ongeveer 5 minuten fruiten, zodanig dat de ui niet aanbakt.
3. Voeg de rauwe verse tuinbonen toe en laat alles nog eens 10 minuten fruiten.
4. Voeg dan de geraspte sinaasappelschil toe en laat alles nog 2-3 minuten fruiten.
5. Strooi de rijst uit over de inhoud van de pan en schep voorzichtig om. Laat de rijst zich goed vermengen met de overige ingrediënten in de pan. De rijstkorrels mogen lichtelijk aanbakken gedurende ongeveer 3 minuten. Het vuur staat middel-hoog tijdens deze stap van de bereiding.
6. Voeg de paprikapoeder toe, schep voorzichtig om en laat het geheel nog eens 3 minuten fruiten.
7. Schenk de bouillon over de ingrediënten, voeg de paella kruiden, gedroogd Spaans pepertje, de sofrito, saffraan, laurierblad, oregano en rozemarijn toe en breng het op hoog vuur aan de kook. Roer goed over de bodem zodat het niet aan de bodem gaat plakken. Voeg peper en zout toe naar wens.
8. Voeg de restjes konijn en de sausijsjes toe en meng voorzichtig alles door elkaar. Roer nogmaals goed over de bodem.
9. Laat het gerecht nu 13 minuten rustig afgedekt met een deksel koken ZONDER TE ROEREN!
10. Bij 13 minuten zou het meeste vocht verdwenen moeten zijn. Wanneer dit eerder het geval is kun je nog een beetje water/bouillon toevoegen.
11. Na 13 minuten op het vuur of in de oven: Controleer of de rijst gaar is,
12. Garneer de paella met citroen partjes en bestrooi de paella met de verse peterselie.
13. Laat het gerecht nu nog 5 minuten rustig afgedekt staan voordat de maaltijd kan beginnen
Bron
Https://www.happypaella.nl/recept-paella-met-konijn-sausijsjes-en-tuinbonen/
Serveertip
Wil je Paella maken met een combi van vlees en vis of met vis en schaaldieren? Er zijn heel veel mogelijkheden te vinden op de site van happypaella.nl/