Melanzane uit de pan

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-12-2017
  • Melanzane uit de pan

    Melanzane uit de pan

    Melanzane uit de pan

Waarom ingewikkeld doen? Melanzane kook je lekker & snel, voor jezelf, in een pan. Nog lekkerder als je de tomatensaus ook vers maakt.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
Voor 1 persoon:
- 1 aubergine (niet te groot)
- 4 tomaten
- 1 ui
- 1 bol buffel mozzarella
- 1 of 2 teentje(s) knoflook
- flink olijfolie
- een scheutje rode wijn (water kan ook)
- kruiden naar smaak: (verse) basilicum, tijm, oregano, gerookt paprikapoeder, 5 kruidenpoeder, (citroen)peper of cayennepeper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snij de aubergine in plakken van max. 1 cm dik. Bak ze rustig in een flinke scheut olijfolie. Draai ze na een minuut of 5 om en besprenkel met nog wat olijfolie. Bak nog eens minstens 5 minuten. De aubergine is gaar genoeg als het vruchtvlees niet meer wit en sponzig is. Als je te weinig olie gebruikt drogen ze vooral uit.

Ik maak het liefst zelf de tomatensaus.
Pel de tomaten en haal de zaadjes eruit, zo: snij een kruis onder in het vel, leg ze 15 seconden in kokend water en koel ze daarna direct af onder stromend koud water. Het velletje trek je er nu makkelijk af. Snij de tomaat in vieren en haal de zaadlijsten eruit. Snij de tomaat in kleine blokjes.
Snij de ui fijn en bak glazig in olijfolie en rasp de knof erbij.
Voeg na 1 minuut de tomatenblokjes, wijn en kruiden toe. Bewaar wat basilicumblaadjes als garnering. En hou je van pittig? Kies dan voor cayennepeper in plaats van (citroen)peper. Laat even gaar stoven, minstens 5 minuten.
Proef of er nog meer kruiden nodig zijn.

Schik de aubergineplakken mooi in de pan en schenk de tomatensaus er overheen.
Laat een minuut of 10 verder garen met een deksel op de pan. Verdeel er dan de mozzarella over, in blokjes of dunne plakjes. Doe de deksel nog even op de pan, zodat de kaas smelt.
Laat de melanzane voorzichtig op een bord glijden en strooi de laatste basilicumblaadjes erover. Dig in!

Serveertip

Ik blijf het zeggen: biologische ingrediënten geven nog meer smaak aan een gerecht, dus ook aan deze éénpans-Melanzane.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten