Kaneelmousse

  • Frans, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-12-2017

Ik was op zoek naar een lekker recept voor kaneelmousse voor een kerstdessert, maar kon die niet vinden. Na wat proberen is het onderstaande recept eruit gekomen. Het is luchtig genoeg en heeft een behoorlijke kaneelsmaak, maar valt niet zo zwaar op de maag.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
100 g slagroom
eventueel 1 zakje Klopfix (eventueel bij gebruik mixer, niet bij gebruik met slagroomspuit!)
70 g eiwit (eiwit van 2 eieren)
70 g suiker
5 g kaneel
Snufje kardemon
Eventueel voor serveren in chocoladebakjes: chocolade naar keus
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bij bereiding in de mixer:
- Mixer
- twee mengkommen
òf bij bereiding in de slagroomspuit
- 1 mengkom
- Slagroomspuit van bijv. een halve liter met een slagroompatroon

Voor de chocoladebakjes: siliconen muffinvorm en een bakkwastje

Bereidingswijze

Met de Mixer:
Klop de slagroom met de suiker, kaneel, snufje kardemon en eventueel de Klopfix half stijf.
In een andere mengkom de eiwitten (op kamertemperatuur) stijf kloppen.
Schep de stijfgeslagen eiwitten door de kaneelroom.
Laat opstijven in de koelkast.

Met de slagroomspuit:
Meng in een kom alle ingrediënten (ZONDER de Klopfix: hiervan wordt het mengsel te stijf!)
Giet in de slagroomspuit.
Laadt de slagroomspuit met een slagroompatroon en schudt de spuitbus heftig drie keer.
Verwijder het slagroompatroon en bewaar de spuitbus minstens 1 uur in de koelkast.

Voor de chocolade bakjes:
Smelt de chocolade, bijvoorbeeld door in een magnetronschaaltje 30 seconde te verwarmen in de magnetron
Kwast met het kwastje de dikke chocolade aan de binnenkant van de muffinvorm.
Zet de muffinvorm in de koelkast voor 20 minuten.
Controleer of de chocolade-laag dik genoeg is, anders kwast je nogmaals de muffinvorm in en laat nogmaals in de koelkast uitharden.
Als de chocolade dik en hard genoeg is duw je het chocolade-bakje uit de muffinvorm.

Serveren:
Spuit of schep de kaneelmousse in de chocolade bakjes of op een bord.

Serveertip

Als je het maakt met de mixer: neem bruine suiker voor een vollere smaak.
Als je bruine suiker gebruikt met de slagroomspuit moet je het mengsel eerst zeven voordat je het in de spuit giet.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten