Spekkedikken

  • Nederlands, Streekgerecht
  • 20-30 min.
  • Spekkedikken

    Spekkedikken

    Spekkedikken

Een geurig oud resept , dat nog van mijn oma is.
Vroeger als we naar oma en opa gingen, stond dit altijd op tafel. later bij mijn ouders , en nu ook bij mij. Het resept is dan ook van generatie,s overgedragen.
Gewoon omdat het zo lekker is met oud en nieuw.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
400 g roggemeel
200 g tarwebloem
200 g margarine
200 g gele basterdsuiker
100 g stroop
1 theelepel zout
3 eieren
1 eetlepel gemalen anijszaad.
1 beker lauw water.
En een dag van te voren klaar maken,koel wegzetten af en toe omroeren.
200 g (ontbijt)spek in dunne plakjes of reepjes
2 droge droge worsten in dunne plakjes
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 556,26 kcal
Koolhydraten 66,58 g
Eiwitten 13,69 g
Vetten 24,75 g
Benodigdheden

Wafelijzer , pollepel, lepel.

Bereidingswijze

Verwarm de wafeltjes ijzer , smeer de ijzer eerst in met een beetje boter , doe een lepel van het beslag op het ijzer , doe dan 2 plakjes worst en 1 plakje ontbijtspek erop , knijp dan de ijzer dicht en ongeveer 25 sec garen en klaar.

Bron

Dit resept is al meer dan 50 jaar oud. En het komt nog van mijn Oma.

Serveertip

Leg ze op een mooie schaal.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Creaina avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten