Spekkedikken
- Nederlands, Streekgerecht
- 20-30 min.
Een geurig oud resept , dat nog van mijn oma is.
Vroeger als we naar oma en opa gingen, stond dit altijd op tafel. later bij mijn ouders , en nu ook bij mij. Het resept is dan ook van generatie,s overgedragen.
Gewoon omdat het zo lekker is met oud en nieuw.
Ingrediënten 12 personen
400 g roggemeel200 g tarwebloem
200 g margarine
200 g gele basterdsuiker
100 g stroop
1 theelepel zout
3 eieren
1 eetlepel gemalen anijszaad.
1 beker lauw water.
En een dag van te voren klaar maken,koel wegzetten af en toe omroeren.
200 g (ontbijt)spek in dunne plakjes of reepjes
2 droge droge worsten in dunne plakjes
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 556,26 kcal |
Koolhydraten | 66,58 g |
Eiwitten | 13,69 g |
Vetten | 24,75 g |
Benodigdheden
Wafelijzer , pollepel, lepel.
Bereidingswijze
Verwarm de wafeltjes ijzer , smeer de ijzer eerst in met een beetje boter , doe een lepel van het beslag op het ijzer , doe dan 2 plakjes worst en 1 plakje ontbijtspek erop , knijp dan de ijzer dicht en ongeveer 25 sec garen en klaar.
Bron
Dit resept is al meer dan 50 jaar oud. En het komt nog van mijn Oma.
Serveertip
Leg ze op een mooie schaal.