1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gegratineerde pasta met ganzenlever

Gegratineerde pasta met ganzenlever

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-12-2017

Ingrediënten 4 personen


30 g bloem
50 g boter
200 g ganzenlever
40 g geraspte parmezaan
500 rigatoni
1 l volle melk
Zout
zwarte peper van de molen


Gegratineerde pasta met ganzenlever
Gegratineerde pasta met ganzenlever

Feestelijke pasta die bovendien erg lekker smaakt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de rigatoni 2 à 3 min. minder lang koken dan aangegeven op de verpakking.
-Verwarm de oven voor op th. 7 €" 210°C.
-Laat ondertussen de boter smelten in een grote steelpan met dikke bodem. Bestrooi met bloem en roer 2 min. op zacht vuur. Voeg de melk geleidelijk en al roerend toe. Laat 5 min. sudderen op heel zacht vuur.
-Voeg de in blokjes gesneden ganzenlever toe en roer tot een gladde saus, breng op smaak met peper en zout.
-Giet de rigatoni af en spoel even onder koud water om wat af te koelen.
-Giet een dun laagje saus op de bodem van een ovenschotel. Bedek met een eerste laag van de rigatoni, maar schik ze in eenzelfde richting. Overgiet met wat saus.
-Schik hierbovenop een tweede laag pasta, leg ze in de andere richting en eindig met een laag saus. Bestrooi met de parmezaan. Laat in 20 min. lichtbruin bakken in de oven.
-Serveer warm met een salade.

Bron

Delhaize



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top