BOK & BURGER

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-12-2017
  • BOK & BURGER

    BOK & BURGER

    BOK & BURGER

Machtige burger met uiencompote, spek, gruyere.......super lekker ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gram half om half gehakt
1 sjalot
1 ei
1 theelepel kaneel
1 teentje Knoflook
4 rode uien
1 flinke klont boter
3 eetlepels Bruine bastersuiker
3 eetlepels Balsamicoazijn
1 theelepel 5 kruiden poeder
4 plakjes ontbijtspek
4 stuks hamburgerbroodjes
rucola sla
4 plakjes Gruyere kaas
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm de oven op 180 graden.
-Meng in een kom het gehakt, knoflook(geperst), fijngesneden sjalot, ei en kaneel en vorm van het gehakt 4 hamburgers en gril ze kort in de pan. Leg de hamburgers in een ovenschaal en zet apart.
Voor de uien compote:
-snijd de uien fijn en stoof ze in 20 minuten zacht in een hapjespan met de boter, basterdsuiker, balsamicoazijn en 5 kruiden poeder. Voeg tussentijds water toe als het mengsel te droog wordt.

afwerking:
-Beleg de burgers met een plakje gruyère en zet in de over tot de kaas is gesmolten.
-Bak in een koekenpan de ontbijtspek krokant.
-Snijd de hamburgerbroodjes open en beleg de onderkant van het broodje achtereenvolgens met: rucola sla, ontbijtspek, de hamburger en de uien compote.
***heerlijk in combinatie met Jopen bokbier.

Bron

solo open kitchen

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten