1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Bloemkool
  5. Geroosterde bloemkool
  6. Geroosterde bloemkoolsoep

Geroosterde bloemkoolsoep

  • Wereld, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 26-12-2017

Ingrediënten 6 personen


1 bol knoflook
4 eetlpl olijfolie
2 bloemkolen, in roosjes gesneden
1 ui, fijngehakt
1 ¼ ltr groentebouillon
3 takjes verse tijm
1 laurierblaadje
125 ml slagroom



Geroosterde bloemkoolsoep
Geroosterde bloemkoolsoep
Geroosterde bloemkoolsoep
Geroosterde bloemkoolsoep

Je gelooft niet dat dit bloemkoolsoep is! Zo romig, comfortabel en vol van smaak met gezonde ingrediënten!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Smeer de bakplaat licht in met olijfolie.
3. Snij de bovenkant van de bol knoflook af en leg deze op een stuk aluminiumfolie met de afgesneden kant boven.
4. Bedruip met olijfolie, peper en zout en verpak vervolgens stevig dicht.
5. Leg de bloemkoolroosjes in een laag op de bakplaat, bedruip met 2 eetlpl olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
6. Schud om om alles te bedekken met de olie.
7. Zet de verpakte bol knoflook er op.
8. Plaats de bakplaat in de oven en rooster tot de bloemkool en knoflook zacht zijn en goudbruim, ca. 30 tot 35 minuten.
9. Laat afkoelen voor je de knoflookteentjes uit de schil haalt.
10. Verwarm de overgebeleven olijfolie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur.
11. Voeg de gesneden ui toe en bak al omscheppend 3 tot 4 minuten tot ze zacht is.
12. Voeg de bouillon, tijm en laurierblad toe ne breng aan de kook.
13. Zet het vuur laag en laat, met deksel op de pan, 5 minuten zachtjes koken.
14. Roer de bloemkool en knoflook er door.
15. Breng weer aan de kook en laat afgedekt nog 10 minuten zachtjes koken tot de bloemkool gaar is en uit elkaar valt.
16. Pureer de soep met een staafmixer.
17. Roer de room er door en breng op smaak met zout en peper.
18. Als de soep te dik is voeg dan nog een beetje bouillon toe.

Dit recept is te vinden in:

Bron

Nagi



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top