Eenpansgerecht met spinazie, zoete aardappel en Roquefort

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 25-12-2017
  • Eenpansgerecht met spinazie, zoete aardappel en Roquefort

    Eenpansgerecht met spinazie, zoete aardappel en Roquefort

    Eenpansgerecht met spinazie, zoete aardappel en Roquefort

Een snel en smakelijk éénpansgerecht met slechts 4 ingrediënten. Eat that, Jamie Oliver!

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
- 1 of 2 zoete aardappels
- 100 g Roquefort (van schapenmelk)
- klein blikje gehakte spinazie of 250 g verse spinazie
- 1 ui
- scheutje olijfolie of klontje biologische roomboter
- wat versgemalen peper en nootmuskaat
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Als je verse spinazie gebruikt was je die zo nodig. Snij het blad wat kleiner en roerbak kort, tot de spinazie geslonken is.

Schil de zoete aardappel(s) en snij in kleine blokjes. Snipper de ui. Bak de aardappel en ui 4 minuten, rustig in de boter. Kruid met wat peper en nootmuskaat en schuif het rondom, naar de rand van de pan.
Leg de spinazie in het (lege) midden van de pan en maal er wat peper overheen.
Snij de Roquefort in puntjes en leg die in een cirkel op de spinazie, met de puntjes naar het midden.

Doe een deksel op de pan en laat enkele minuten stoven tot de kaas net gesmolten is. Laat het gerecht voorzichtig op een bord glijden.

Serveertip

Natuurlijk maak je dit gerecht net zo makkelijk voor 2 of nog meer personen. En als je biologische zoete aardappels gebruikt heeft het nog meer smaak.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten