1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hartig brood, ham / kaas / uienbrood.

Hartig brood, ham / kaas / uienbrood.

Door: PSelsig

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-12-2017

Ingrediënten 25 personen


Voor het brood, 350 gram bloem, 210 gram water, 10 gram droge gist, een flinke scheut olijfolie, 2 thee lepels uienpoeder, 1 thee lepel zout, 1 theelepel suiker.
voor de vulling. 200 gram ham plakjes in smalle stukjes gesneden, 200 gram geraspte kaas en plus minus 5 uien gesnipperd en gefruit, goed fruiten tot het voor de helft is verminderd.


Verder heb je nodig


Brood bak machine is handig voor het eerste kneedwerk. een oven en bakvormen.


Dit is een hartig brood dat het heel goed doet bij de borrel, als appetizer / amuse. Dunne sneetjes gesneden en besmeerd met een beetje knoflooksaus of iets anders kan natuurlijk ook, maar gewoon naturel smaakt het ook heerlijk.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De deeg ingrediënten in de brood machine kneden, of met de hand kneden tot een elastisch deeg.vervolgens het deeg op een werkvlak uitrollen tot een plak en de vulling over de plak verdelen vervolgens het deeg met vulling goed inpakken en nogmaals goed doorkneden tot er weer een samenhangend elastisch deeg ontstaat. doe het deeg in een ingevetten bakvorm of meerdere kleine vormpjes en laat minsten 2 uur rijzen. dit gaat langzaam omdat het een zwaar gevuld deeg is. leg tijdens de rijs een ingevet velletje plastic folie over het deeg tegen uitdrogen.
als het goed gerezen is , zgn verdubbeld. de oven voor verwarmen op 220 graden Celsius. vervolgens afbakken op 200 graden gedurende 35 a 40 minuten

Tags,

Serveertip

Je kunt het deeg vooraf bestrooien met geraspte gratin kaas of naar keuze met sesamzaadjes of maanzaadjes om een lekkere krokante korstte krijgen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van PSelsig
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top