Ragout van wild zwijn

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 22-12-2017
  • Ragout van wild  zwijn

    Ragout van wild zwijn

    Ragout van wild zwijn

Op WildPlaza vind je de beste recepten met wild, zoals deze ragout van wild zwijn. Laat je verassen door hun recepten een neem eens een kijkje op hun site!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1½ kg wildzwijn (in blokjes)
½ fles witte wijn
4 el balsamicoazijn
3 hele knoflooktenen (geplet)
2 rode uien (in zessen gesneden)
2 laurierbladeren
1 el verse tijm (fijn gesneden)
1 Spaanse peper (zonder zaad)
6 zwarte peperkorrels
1 wortel (in blokjes gesneden)
3 pastinaken (in blokjes gesneden)
5 el olijfolie
20 g boter (in blokjes gesneden)
1 blik gepelde tomaten (in blokjes gesneden)
200 ml wildbouillon
2 el bladpeterselie (fijn gesneden)
peper & zout.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1.Zet een pan op hoog vuur en smelt 1 klontje boter en 1 el olijfolie in de pan. Voeg nu de rode ui, knoflook, laurier, tijm en Spaanse peper toe en fruit dit aan. Blus af met de witte wijn en doe de bouillon en de balsamicoazijn erbij. Ondertussen wrijf je het vlees goed in met peper & zout. Schenk hier de marinade over en laat dit minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast staan.

2.Haal het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Verwarm de olijfolie en boter in een pan met een dikke bodem (gietijzer) en doe het vlees erin. Laat dit om en om goed bruin worden. Schenk nu de marinade over het vlees en roer alles om. Laat het 1½ uur op zacht vuur verder garen, met het deksel op een kier. Roer dit ondertussen af en toe om.

3.Voeg nu de tomaat, wortel en pastinaak toe en roer weer goed door elkaar. Laat dit 30 minuten verder garen, onder af en toe omroeren en de deksel op een kier. Maak de ragout af met de vers gesneden bladpeterselie.

Bron

http://www.wildplaza.com/m/recepten/wild-zwijn/ragout-van-wild-zwijn

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten