Pittige Turkse saus (voor o.a. shoarma en döner kebab)

  • Turks, Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 20-12-2017

Bij een van de shoarmazaken in de regio serveerde men een overheerlijke pittige rode saus bij de shoarma. Even goed gekeken en geproefd en daarna wat experimenteren en presto.... Dit is de basis voor de pittige saus. Uiteraard kan er naar hartelust mee gevarieerd worden door andere kruiden toe te voegen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 tomaten; 250 ml tomatenketchup; 2 eetlepels sambal (bij voorkeur manis of brandal, maar andere soorten kunnen natuurlijk ook); 1 grote ui; 2 tl komijnpoeder; evt. 1 tl shoarmakruiden
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kom, lepel, steelpannetje, mes

Bereidingswijze

Ontvel de tomaten, snijd het vruchtvlees fijn en doe deze in een kom. Voeg de ketchup toe aan de tomaten. Snijd de uit heel fijn en voeg deze toe. Voeg komijnpoeder en sambal toe en meng alles goed door elkaar. Voeg eventueel nog wat shoarmakruiden toe.

Serveertip

Varieer door bijvoorbeeld minder of meer sambal te gebruiken, of door korianderpoeder toe te voegen, of zelfs verse koriander. Wat knoflookpoeder (of verse knoflook) geeft een extra kick. Een beetje suiker maakt de saus wat zoeter. Met wat gerookt paprikapoeder krijgt de saus wat meer een grill-smaak. In plaats van een "gewone" ui kunnen ook andere soorten uien gebruikt worden. Smaakt ook prima bij bijvoorbeeld döner kebab en gegrild vlees. Gegarandeerd succes bij een barbecue!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten