1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Kippendijtjes in zachte rode wijnsaus met champignons Coq au vin rouge

Kippendijtjes in zachte rode wijnsaus met champignons Coq au vin rouge

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-12-2017

Ingrediënten 4 personen


8 kippendijfilets
2 eetlepels zonnebloemolie
200 gr. mager rookspek (in reepjes)
2 uien, gepeld en gesnipperd
1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd
Zout, versgemalen zwarte peper
1 laurierblaadje
1 theelepel gedroogde tijm
½ liter rode wijn
½ dl cognac of vieux
2 eetlepels bloem
½ eetlepel honing
150 gram champignons, schoongemaakt, in plakjes
10 gram boter


Verder heb je nodig


Steelpan
hapjespan
koekenpan


Kippendijtjes in zachte rode wijnsaus met champignons Coq au vin rouge
Kippendijtjes in zachte rode wijnsaus met champignons Coq au vin rouge

Een heerlijk gerecht voor de komende feestdagen, want je kunt de kippendijfilets heel goed een dag tevoren maken. Is dan nog lekkerder omdat de smaken goed intrekken. Deze kip in rode wijn vind ik zelf één van de lekkerste. De wijn wordt vooraf gekookt, waardoor de saus zachter wordt van smaak. Het is een heel oud recept. Vroeger ooit uit een tijdschrift gehaald.
Dit recept blijft bij ons een succesrecept.
Dit kan natuurlijk ook heel goed in de slowcooker (plm. 5 uur op slow).

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Wijn verwarmen in een pannetje en plm. 10 minuten zachtjes laten koken.

De kipstukjes in de olie snel om en om bruinbakken en uit de pan halen.
Spekreepjes in het overgebleven vet bruin bakken. Ui en knoflook toevoegen en even meebakken. Afblussen met cognac of vieux.
Kipstukjes weer in de pan doen.
Bloem erover strooien. Al omscheppende de bloem even meebakken.
Bestrooien met zout en zwarte peper.
Wijn beetje bij beetje, steeds omscheppend, toevoegen .
Laurier en tijm toevoegen.
Pan sluiten en kip in plm. 45 minuten gaar laten stoven.
Champignons bakken in de boter en 10 minuten voor het einde bij de kip voegen.

Proeven: op smaak maken met eventueel wat zout en peper en eventueel wat honing.

Het is lekker de kip een dag tevoren klaar te maken. De smaken trekken goed in en je krijgt een heerlijke maaltijd.

Serveertip

Lekker met aardappelpuree, gebakken aardappelen of krieltjes'.
Als groente: speriebonen, snijbonen, doperwten, gebakken witlof, spruitjes etc. etc.

Bron

Beetje uit een oud tijdschrift en beetje van mezelf



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top