1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse
  4. Wereldkeuken
  5. Saus
  6. Oesters met Tabasco saus

Oesters met Tabasco saus

Door: Tabasco

  • Wereld, Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-12-2017

Ingrediënten 4 personen


12 verse oesters
gecrushed ijs
Tabasco saus
Citroen schijfjes


Verder heb je nodig


Oestermes

Oesters met Tabasco saus
Oesters met Tabasco saus

Oesters hebben zo'n verfijnde smaak dat ze weinig bereiding nodig hebben. Eet ze met een lekkere dressing, zoals deze van Tabasco saus. Heerlijk als amuse om het kerstdiner mee te beginnen of met oud en nieuw!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Was de oesters onder stromend water om het zand en gruis te verwijderen.
2. Leg de oesters ongeveer een uur in ijs om goed te koelen voor het opdienen.
3. Gebruik een handschoen of handdoek om de oesters vast te houden.
4. Plaats de oester in je hand en steek het oestermes tussen het scharnier van de oester en wrik het los.
5. Snijd de oester vervolgens open langs beide kanten. Verwijder het eventuele overige gruis en snijd de oester los uit de schelp.
6. Herhaal dit met alle oesters en plaats ze op het ijs.
7. Besprenkel elke oester met Tabasco saus en serveer met de citroen schijfjes.

Tags, ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Volgen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top