Homemade friet met krokante kibbeling en komkommer-dillesalade

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-12-2017
  • Homemade friet met krokante kibbeling en komkommer-dillesalade

    Homemade friet met krokante kibbeling en komkommer-dillesalade

    Homemade friet met krokante kibbeling en komkommer-dillesalade

Ook zo dol op kibbeling? Nu weet je eindelijk hoe je zelf deze heerlijk krokante witvis kan maken. En een portie kibbeling is natuurlijk niet compleet zonder homemade frites!

Meer recepten met aardappel inspiratie nodig? Je vindt het op de site van de Jongens van de Klei

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg Frieslander aardappelen, geschild
olie om te frituren
1 grote komkommer
3 el mayonaise
1 el dille, fijngehakt
2 tl kappertjes
200 gr zelfrijzend bakmeel
275 ml bruisend mineraalwater
400 gr heek- of kabeljauwfilet, in blokjes
zeezout, om te bestrooien
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenpapier

Bereidingswijze

1 Verhit de olie om te frituren tot 160 ºC. Snijd de aardappelen in plakken van 1 cm dik. Snijd ze vervolgens in frieten van 1 cm. Dep de frieten in een schone theedoek goed droog.
2 Bak de frieten in kleine porties in de hete olie 3-4 min. voor, tot ze goudgeel en net gaar zijn. Schud de frieten op een schaal met keuken- of vetvrij papier en laat ze uitlekken. Schaaf of snijd intussen de komkommer in dunne plakjes. Klop een dressing van de mayonaise, 2 el water, de dille, de kappertjes en zout en peper naar smaak. Meng de komkommer door de dressing.
3 Zeef het bakmeel boven een kom. Voeg een snuf zout toe en schenk langzaam het mineraalwater erbij. Klop tot een glad beslag.
4 Verhoog de olietemperatuur tot 180 ºC. Haal de stukjes vis in 2-3 porties door het beslag. Laat ze langzaam en voorzichtig in de hete olie zakken.
5.Bak de kibbeling in 4-5 min. goudbruin en krokant. Schep ze op een schaal met keuken- of vetvrij papier en laat ze uitlekken. Bak de voorgebakken friet in kleine porties in ca. 2 min. goudbruin en krokant. Schud de friet weer op een schaal met schoon keuken- of vetvrij papier en laat ze uitlekken.
6. Serveer de friet met de kibbeling en de komkommersalade. Bestrooi de friet met zeezout naar smaak.

Bron

http://www.jongensvandeklei.nl/krokante-kibbeling-en-komkommer-dillesalade/

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten