Borrelplank met Maza

  • Mediterraan, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Borrelplank met Maza

    Borrelplank met Maza

    Borrelplank met Maza

De borrelplank met Maza is een super idee voor je onverwachte borrel! De borrelplank is bij Smulweb wel echt een dingetje op de vrijdag. We maken altijd planken met heerlijks wat we nog hebben staan. Maza is daar een vast onderdeel van!

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Voor de hoemoes Artisjok met Falafel en tuinbonen-muntsalade:
1 bakje Maza hoemoes Artisjok
2 el olijfolie
1 bakje maza falafel
partjes limoen om te garneren
pitabroodjes voor erbij
200g tuinbonen100g tuinerwten
1 bosje radijs
3 bosuitjes in dunne ringetjes
3 el olijfolie voor de dressing
2 el citroensap
50g geitenkaas in brokjes

Voor de Mille Feuille:
1 pakje filodeeg
50g gesmolten boter
1 bakje maza baba anoesj
tuinkers voor de garnering
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven, pan, bakplaat, bakpapier

Bereidingswijze

Voor de salade:
1. Kook voor de salade de tuinbonen in water en zout 6 minuten. Voeg de tuinerwten toe en kook ze 1-2 minuten mee. Giet de bonen af en spoel ze onder koud stromend water.
2. Was de radijsjes en schaaf ze boven een schaal met een groenteschaaf in flinterdunne plakjes. Meng de bosuitjes erdoor.
3. Meng in een kommetje de olie met het citroensap, zout en peper en zet even apart.
4. Verdeel de Hoemoes Artisjok over vier grote borden en maak met de achterkant van een lepel in het midden van de borden een mooie baan.
5. Verhit olie in een Koekenpan en bak de Maza Falafel in ca. 3 minuten krokant. Verdeel de falafel over de Hoemoes Artisjok.
6. Meng de dressing en verse munt door de salade. Schep de salade in een mooi bergje naast de falafel op de borden. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met versgemalen peper. Serveer met partjes citroen en warme pitabroodjes.

Voor de Mille Feuille:
1. Laat het filodeeg langzaam ontdooien. Verhit de oven tot 180 graden. Vouw het deeg open en haal de vellen van elkaar af.
2. Besprenkel de vellen met een beetje olijfolie of gesmolten boter en snij ze in vierkantjes van gelijke grootte.
3. Bak het deeg in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin.
4. Laat de blaadjes een beetje afkoelen en leg op elk blaadje een toefje Baba Anoesj. Stapel de blaadjes op elkaar en garneer met tuinkers.

Bron

Maza.nl

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Vlogger_Smulweb_Loesje avatar
Vlogger_Smulweb_Loesje

Doorsturen

Home Recepten