Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Europese keuken
  5. Krokant gebakken kalfszwezerik, vlierbloesem siroop en ganzenlever.

Krokant gebakken kalfszwezerik, vlierbloesem siroop en ganzenlever.

Door: bert051

  • Europees, Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 14-12-2017

Ingrediënten 4 personen


2 dl rode port
4 stuks hartzwezerik van het kalf
0,5 stuks courgette
Grand Cru olijfolie
Hojiblanca olijfolie
4 stronkjes witlof
1 eetlepel bijenhoning
1 stuks Granny Smith appel
peper
zout
1 stuks verse nootmuskaat
Ocal olijfolie
0,5 dl vlierbloesem siroop
1 stuks sinaasappel
4 plakjes verse ganzenlever
Apple Blossom
Accla Cress


Krokant gebakken kalfszwezerik, vlierbloesem siroop en ganzenlever.
Krokant gebakken kalfszwezerik, vlierbloesem siroop en ganzenlever.

Een gerecht van topchef Otto Nijenhuis van Sterrenrestaurant Chateau St Gerlach in Valkenburg aan de Geul

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kook de rode port in op een laag vuur in.
2. Ontvlies de kalfszwezerik met een scherp mes.
3. Snijd van de courgette lange plakken in een dikte van 5 mm, gril op een grilplaatje.
4. Marineer de courgette met de Grand Cru olijfolie.
5. Bak de zwezerik op hoge temperatuur in de Hojiblanca olijfolie.
6. Snijd de witlof fijn, 1 bij 1 cm.
7. Draai m.b.v. een bolletjesboor kleine balletjes van de Granny Smith appel.
8. Karamelliseer de honing in een pan op hoge temperatuur, voeg de appelbolletjes zeer kort toe, zodat de honing kan hechten, maar het appelbolletje knapperig blijft.
9. Haal de zwezerik bij de juiste vleesspanning uit de pan.
10. Haal de port van het vuur, zodra deze op siroop begint te lijken en monteer vlak voor het uitserveren met de Grand Cru olijfolie.
11. Bak de witlof in de Hojiblanca olijfolie op hoge temperatuur, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat, voeg de vlierbloesemsiroop toe.
12. Haal de pan van het vuur, voeg een beetje rasp van sinaasappelschil toe.

Afwerking:

13. Rol de gegrilde courgette tegen de buitenwand van een steker.
14. Schep de witlof in de steker met de courgette, druk goed aan.
15. Druk dit timbaaltje in het midden van het bord m.b.v. een tonic stampertje uit de steker.
16. Leg een plakje ganzenlever op het warme timbaaltje.
17. Schep de appelbolletjes rond het timbaaltje, dresseer eveneens de ingekookte port.
18. Bestrooi de zwezerik nu pas met peper en zout, leg deze op de ganzenlever.
19. Versier met Apple Blossom en de Accla Cress,

Tags, ,

Bron

Http://www.receptenvantopchefs.nl/tussengerecht/krokant-gebakken-kalfszwezerik-otto-nijenhuis/



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bert051
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top