Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Chocolade lavacake met Tabasco

Chocolade lavacake met Tabasco

Door: Tabasco

  • Wereld Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-12-2017

Ingrediënten 8 personen


227 g extra pure chocolade,
in blokjes
220 g ongezouten boter
4 eieren
100 g suiker
15 ml (1 el) TABASCO® Habanero Sauce
60 g ongebleekte bloem
2,5 g nootmuskaat
1,25 g kaneel
Mespuntje zout
45 g poedersuiker, gezeefd voor afwerking

Garnering van jalapeñopepers:
8 rode en groene jalapeñopepers
237 ml gedistilleerde azijn
355 ml water, verdeeld in porties
2 kaneelstokjes
6 kruidnagels
2,5 g nootmuskaat
200 g suiker


Verder heb je nodig


8 ovenschaaltjes, Snijplank en mes, middelgrote sauspan, waterkan, mengkom, mixer


Het pittige van de Tabasco sauce geeft een kick aan dit dessert. Verras je gasten met deze geweldige smaakcombinatie. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Vet 8 ovenschaaltjes (of een muffinvorm) in.
2. De lavacake bereiden: Hak de chocolade en boter in kleine blokjes; smelt au bain marie en blijf constant
roeren tot de boter en chocolade volledig zijn gesmolten.
3. Neem van het vuur en zet opzij. Roer in een kom de eieren en suiker door elkaar.
4. Voeg TABASCO® Habanero Sauce toe aan het chocolademengsel. Roer het chocolademengsel met
TABASCO® Habanero Sauce door het eiermengsel.
5. Voeg de bloem, nootmuskaat, kaneel en het mespuntje zout toe. Roer tot het is gemengd en zet het mengsel in de koelkast.
6. De garnering van jalapeñopepers bereiden: Snijd de helft van de jalapeñopepers met een mes open en houd
de peper heel. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Snijd het steeltje eraf en snijd in reepjes. Snijd de overige
pepers in plakjes.
7. Laat de warme kraan over een glazen kan van 800 ml lopen totdat de kan warm is. Doe de plakjes
jalapeñopeper in de kan.
8. Breng de azijn en 118 ml water in een middelgrote sauspan aan de kook en voeg de kaneelstokjes, kruidnagels en kardemom toe.
9. Schenk het mengsel over de jalapeñopepers in de kan en sluit af; zet 15 minuten opzij.
10. Meng de resterende 237 ml water en suiker in een panen breng langzaam aan de kook. Dompel ieder ingelegd plakje jalapeñopeper onder in het suikerwater. Zet opzij.
11. Haal het cakebeslag uit de koelkast. Giet het beslag in ovenschaaltjes of een muffinvorm, vul tot 3/4. Bak
in 13-15 minuten (de bovenkant moet in het midden zacht zijn en een cakeachtige structuur hebben aan de
rand.
12. Bestrooi met poedersuiker, doe er enkele plakjes jalapeñopeper op en serveer direct.

Tags, , ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top