
12 pastaschelpen (conchiglioni)
500 g verse spinazie
1 knoflookteen, fijn gesneden
200 ml crème fraîche
300 g Parrano rasp
Voor de tomatensaus:
1 el olijfolie
1 knoflookteen, fijn gesneden
1 ui, gesnipperd
2 blikjes polpa (fijn gesneden tomaat)
1 el balsamicoazijn
peper en zout
Voor de garnering:
100 g Parrano rasp
1 bol buffel mozzarella
Diepe Koekenpan, diepe ovenschaal, snijplank en mes, wokpan
Gevulde pastaschelpen uit de oven zijn het ultieme comfort food. De zoute, smeuige Parrano rasp maakt deze ovenschotel helemaal af!
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Maak eerst de saus door de knoflook met de ui te bakken in de diepe koekenpan in de olijfolie. Voeg hier vervolgens de polpa, balsamico azijn, peper en zout aan toe en laat zachtjes sudderen.
3. Wok vervolgens de spinazie met de knoflook op hoog vuur in een Wokpan. Meng de crème fraîche met de Parrano rasp in een kommetje. Giet de spinazie af in een vergiet en doe deze bij het kaasmengsel.
4. Vul de pastaschelpen met het spinazie-kaasmengsel en leg deze in de ovenschaal. Giet hier de tomatensaus overheen en maak af met Parrano rasp en mozzarella.
5. Plaats de ovenschaal ongeveer 45 minuten in de oven.
tonnt1 24-10-2018
Recept vanavond gemaakt. Smaak is heerlijk maar de overtijd is veel te lang. Ik ga het recept zeker nogmaals maken maar kook dan de schelpen voor zodat de oventijd veel korter wordt en de mozzarella mooi wit en smeuïg blijft.
meeuw405 23-12-2017
Heerlijk en de schelpen heb ik niet gekookt maar wel de tijd in de oven aangepast nl. 35 min. lang gekookt.
Cooper4 19-12-2017
Moet je de schelpen eerst komen ? Bedankt