Italiaanse kaasfondue borrelplank
- Wereld, Borrelhapje
- 20-30 min.
Met deze Italiaanse kaasfondue borrelplank maak je echt indruk op een feestje!
Ingrediënten 4 personen
1 el olijfolie1 knoflookteen, fijn gesneden
400 g Parrano rasp of snippers
1 glas droge witte wijn
1 el maizena
Vers gemalen peper
4 Italiaanse bollen
Verschillende dippers zoals:
rode paprika, in reepjes
courgette, in reepjes
plakjes Parma ham
zwarte olijven
cherry tomaatjes
basilicum, te garnering
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 849,41 kcal |
Koolhydraten | 59,30 g |
Eiwitten | 53,32 g |
Vetten | 38,35 g |
Benodigdheden
Sauspan, garde, houten plank om op te serverenBereidingswijze
1. Bak het knoflookteentje met de olijfolie in de sauspan. Voeg vervolgens de Parrano kaas toe en het glas wijn. Meng dit met de garde tot de kaas gesmolten is.
2. Meng een scheutje witte wijn met de maizena en giet dit mengsel bij het kaas mengsel. Roer goed door met de garde en breng kort aan de kook.
3. Snijd de Italiaanse bollen open en hol uit. Giet de holte vervolgens vol met de kaasfondue en plaats de broodjes op de borrelplank.
4. Maar de plank af met de paprika, courgette, olijven, cherry tomaatjes, Parma ham en basilicum.
5. Serveer met het overgebleven brood.