Italiaanse kaasfondue borrelplank

  • Wereld, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Italiaanse kaasfondue borrelplank

    Italiaanse kaasfondue borrelplank

    Italiaanse kaasfondue borrelplank

Met deze Italiaanse kaasfondue borrelplank maak je echt indruk op een feestje! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 el olijfolie
1 knoflookteen, fijn gesneden
400 g Parrano rasp of snippers
1 glas droge witte wijn
1 el maizena
Vers gemalen peper
4 Italiaanse bollen
Verschillende dippers zoals:
rode paprika, in reepjes
courgette, in reepjes
plakjes Parma ham
zwarte olijven
cherry tomaatjes
basilicum, te garnering
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 849,41 kcal
Koolhydraten 59,30 g
Eiwitten 53,32 g
Vetten 38,35 g
Benodigdheden
Sauspan, garde, houten plank om op te serveren

Bereidingswijze

1. Bak het knoflookteentje met de olijfolie in de sauspan. Voeg vervolgens de Parrano kaas toe en het glas wijn. Meng dit met de garde tot de kaas gesmolten is.
2. Meng een scheutje witte wijn met de maizena en giet dit mengsel bij het kaas mengsel. Roer goed door met de garde en breng kort aan de kook.
3. Snijd de Italiaanse bollen open en hol uit. Giet de holte vervolgens vol met de kaasfondue en plaats de broodjes op de borrelplank.
4. Maar de plank af met de paprika, courgette, olijven, cherry tomaatjes, Parma ham en basilicum.
5. Serveer met het overgebleven brood.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

parrano avatar
parrano

Doorsturen

Home Recepten