Lang­zaam ge­gaar­de een­den­borst­fi­let met sja­lot­ten­jus

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-12-2017
  • Lang­zaam ge­gaar­de een­den­borst­fi­let met sja­lot­ten­jus

    Lang­zaam ge­gaar­de een­den­borst­fi­let met sja­lot­ten­jus

    Lang­zaam ge­gaar­de een­den­borst­fi­let met sja­lot­ten­jus

De verrassende jus met pastis en anijszaad maakt van deze eend een Franse 'canard' die super lekker is . Serveren met een aardappelpureetje of kroketjes

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 eendenborstfilets
4 el venkelzaad
½ el anijszaad
½ el 4 seizoenenpeper
½ el gedroogde rozemarijn
8 sjalotten
2 tenen knoflook
6 takjes tijm
1 laurierblaadje
3 el bloem
30 ml pastis of Ricard
380 ml vleesfond
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
vijzel
ovenschaal (20 x 30)
bakplaat
bakpapier
aluminiumfolie

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 80 °C.
-Snijd ondertussen een ruitpatroon in de vetlaag van de eendenborstfilets.

-Doe 2 el venkelzaad, het anijszaad, de peper en rozemarijn in de vijzel en stamp fijn en wrijf de vetkant van de eend ermee in en bestrooi met zout. Laat de eend op kamer temperatuur komen.

-Snijd ondertussen de sjalotten in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

-Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de eendenborstfilets op de vetlaag 5 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en leg met de vetkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat of in de ovenschaal. Bewaar 2 el van het bakvet in de pan.
-Laat de eendenborstfilet in het midden van de oven nog ca. 45 min. langzaam garen. Neem uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.

-Verhit ondertussen het bakvet in de koekenpan en bak de sjalot, knoflook, tijm, het laurierblaadje en de rest van het venkelzaad en 10 min. op laag vuur. Roer regelmatig.
-Voeg de bloem toe en laat in 2 min. gaar worden. Voeg de pastis toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg de vleesfond toe en breng aan de kook.
-Draai het vuur laag en laat in 5 min. inkoken tot een gebonden jus. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
-Verwijder het laurierblaadje.
- Laat de eendenborstfilets heel of snijd ze in plakjes. Serveer met de jus.

Bron

AH

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten