Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Pittige sambalkip in kokos met bonen en champignons lekker licht

Pittige sambalkip in kokos met bonen en champignons lekker licht

Door: pwiggers

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-12-2017

Ingrediënten 4 personen


400 gram kipfilet
1/2 liter kippenbouillon
plm. 200 gram snijbonen, schoongemaakt in schuine stukjes gesneden
100 gram kastanjechampignons, in dunne plakjes
1 theelepel tamarindepasta
2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
1 middelgrote ui, gepeld en gesnipperd
1 theelepel ketoembar (gemalen koriander)
1 theelepel kurkuma (geelwortel)
2 theelepels kerriepoeder
1 koffielepel sambal badjak of meer naar smaak maar wij vonden dit genoeg
1 eetlepel sojasaus (Japanse of Chinese)
2 theelepels citroensap
Zout, peper naar smaak
2+ 1 eetlepels zonnebloemolie
200 ml kokosmelk


Verder heb je nodig


Pan voor de kip
koekenpan
bakje van je staafmixer of keukenmachine voor de kruidenmix

Verrassend lekker....slank, pittig, geurig, het was genieten

Dit was een verrassend lekker kipgerecht met knapperige groenten en lekker pittig door de sambal.
De kip wordt in dit gerecht niet gebakken, maar gegaard in bouillon. Pas daarna samen met de kruidenmix even gebakken. Een heerlijk licht gerecht.
Ik vond een dergelijk gerecht op internet en heb het helemaal aangepast aan onze eigen smaak.
Heerlijk met rijst.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng de kippenbouillon aan de kook.
Leg de kipfilet in de bouillon en laat de kipfilet op een lage warmtebron in plm. 20 tot 25 minuten gaar worden.
Haal de kip uit de bouillon en laat de kip afkoelen.
Snij de kipfilet in hapklare stukken.
(Bewaar 1 dl. van de kippenbouillon voor de saus).
Snijd de ui en knoflook in grove stukken.
Pureer de ui, de knoflook, tamarinde, ketoembar, kurkuma, kerriepoeder, sambal badjak en 2 eetlepels zonnebloemolie met elkaar in de Keukenmachine of in het bakje van de staafmixer. (Heb je geen keukenmachine en ook geen bakje bij je staafmixer, snij dan de ui en de knoflook heel fijn en roer alles door elkaar).

Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan.
Doe het ui/kruidenmengsel bij de olie en bak al roerende tot het begint te geuren.
Doe de kip, snijbonen en champignonplakjes erbij en bak dit al omscheppend een paar minuten mee.
Voeg de kokosmelk toe + 1 dl van de kippenbouillon. Breng aan de kook en laat op een laag vuur pruttelen tot de snijbonen gaar zijn.
Maak op smaak met peper, zout, sojasaus en citroensap.

Tags, , , , ,

Serveertip

In plaats van snijbonen zijn sperziebonen ook heel lekker erbij.
Lekker met rijst.



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top