Aalsterse vlaai

  • Belgisch, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-12-2017
  • Aalsterse vlaai

    Aalsterse vlaai

    Aalsterse vlaai

Een vlaai uit de Vlaamse stad van de carnevalisten, Aalst. 

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 ei
300 g speculaas
350 g peperkoek
1 eigeel
2 eetlepels maïzena
1 l melk
50 g kandijsuiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Breek de speculaas en de peperkoek in stukken en overgiet met 3/4 van de melk. Laat even weken. Klop los en warm op, op een middelhoog vuur.
-Roer het ei, het eigeel, de kandijsuiker en de overige melk erbij, tot je een homogene massa krijgt. Bind dit deeg met de maizena.
-Giet het beslag in een vorm en bak 45 min op 180°C.
Kooktip
-Giet enkele strepen vloeibare kandijsiroop of enkele stukjes chocolade op de vlaai net voor hij de oven in gaat. Leuk effect!

Bron

delhaize

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten