Limburgs Zoervleisj, traditioneel of met een oosterse twist
- Regionaal, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 10-12-2017
traditioneel Limburgs Zoervleisj met een oosterse twist!
Ingrediënten 6 personen
750 gram mager rundvlees (hachee vlees)500 gram uien
200 gram ontbijtkoek
200 gram ananasstukjes op sap
30 gram verse gember
1 eetlepel Limburgse appelstroop
2 eetlepels olijfolie
rode wijnazijn of appelazijn
1 fles rode wijn
zwarte peper
zout
1 laurierblad
Benodigdheden
wijnglas2 mengkommen
gietijzeren braadpan
snijplank
vleesmes
Bereidingswijze
Schenk het wijnglas vol. Proost! Neem een slokje... we zijn er klaar voor:
Schil de uien en snijdt deze in 8 'parten' en dan nog eens overdwars door het midden.
Snijdt het vlees in blokjes van 3 x 2 x 2 cm.
Marineer het vlees met de uien, zout, zwarte peper, laurierblad en overgiet met ruim appelazijn of rode wijnazijn, Laat dit geheel minimaal 3 uur intrekken.
...drink nog een slokje wijn.
Schep het vlees af en toe om, zodat alles goed op smaak komt. Giet het azijn daarna af in een kom. Verhit een gietijzeren braadpan met olijfolie en bak het vlees en de uien op hoge vlam zodat het vlees rondom aangebraden is. Draai vervolgens de vlam laag en giet het azijn weer terug bij het vlees, voeg rode wijn toe, zodat het vlees en de uien in de pan 'onder' staan en sluit de pan af met het deksel. Laat het vlees 2 uur sudderen op lage vlam. Controleer af en toe of voldoende vocht overblijft en giet zonodig water of wijn bij. Het vlees dient altijd 'onder' te staan. Voeg daarna 1 ruime eetlepel appelstroop toe, roer deze om in het vlees en leg het deksel terug op de pan en laat hem zachtjes door sudderen. Voeg na 15 minuten de ontbijtkoek toe in plakjes gesneden, roer deze om en laat het geheel weer 30 minuten sudderen.
Serveertip
Suestra's variatie op dit klassieke recept:
Snijdt 30 gram gember in kleine stukjes en voeg deze samen met de (afgegoten) stukjes ananas toe aan het zuurvlees. Nog 15 minuten laten intrekken en dan...
Aet sjmakelik!
Laatste reacties
bedankt voor het recept, we gaan dat zeker eens maken