Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pizza
  6. Calzone pizza uit Malta

Calzone pizza uit Malta

Door: peterbrok779

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-12-2017

Ingrediënten 2 personen


Pizzadeeg, Ui, Rode saus, Eieren, Ham, Crème Frais, Peper, Zout, Oregano, Geraspte Kaas.

Mocht de rode saus u niet in de doos zitten! Verzin wat! :-)


Verder heb je nodig


Deegroller, koekenpan, oven

Tags


Eigenlijk ben ik geen pizza mens, ik vind het allemaal te droog. Deze pizza hebben we ergens in de negentiger jaren gegeten in Malta. Perfect! Waarschuwing: Eet hem niet als je op dieet bent, een cholestorol arm dieet hebt, een allergie hebt voor room of eieren. Eet hem niet voordat je gaat slapen, want dan komt hij eruit. Hij is machtig, simpel te maken en ongelofelijk lekker

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Koop een pak pizza meel met ingrediënten, Maak hiervan twee bolletjes deeg. Rol beide bollen uit tot een zo dun mogelijke pizza. Bestrijk een deel pizza met de rode saus uit het pak en leg daarop de in een Koekenpan gefruite uit.
Kook eieren, twee a drie per persoon, kook ze zo dat de dooier nog half zacht is. Deponeer deze eieren, in twee stukken gesneden op de saus met ui. Daarover de gekookte ham, zoveel als je lekker lijkt. En dan komt het: Een paar eetlepels Creme Frais en redelijk wat geraspte kaas, Daarna oregano, zout en verse gemalen zwarte peper erover. Leg nu het andere deel pizza over het eerste deel en vouw het netjes dicht. Oven op 200 graden en dan 20 a 25 minuten op een rek in de oven. Kijk even of hij niet te bleek is. Niet gezond maar lekker............. Althans dat vind ik. :-)

Tags

Serveertip

Gewoon vanuit de oven op je bord

Bron

Ooit gegeten in een restaurant op Malta



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van peterbrok779
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top