1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Ravioli van foîe gras met bouillonsaus

Ravioli van foîe gras met bouillonsaus

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-12-2017

Ingrediënten 4 personen


24 raviolivellen
300 gram eendenlever ( vers )
1 venkelknol , harde kern verwijderen wat er over blijft in reepjes snijden.
1 ui in dunne reepjes snijden.
1 bosje bieslook fijngesneden.
Handje kervel fijngesneden.
1 handje peterselie fijngesneden.
1 handje koriander fijngesneden.
Wat tijm.
1 laurierblad.
2 blokjes kippebouillon
1 eetlepel 0olijfolie
50 gram boter in klontjes
50 gram parmezaanse kaas geraspt
Zout en peper



Een elegant voorgerecht 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

In pan blokjes bouillon oplossen in 800 ml water.
Ui, tijm, laurier , en venkel toevoegen.
Laten. Koken tot er nog 1 cm vocht in de pan zit .
De pan van het vuur halen en stevig kloppend de klontjes boter e 3 eetlepels olijfolie er door slaan.

Knip een stuk bakpapier dat groot genoeg is voor 12 ravioli bladen en bestrooi dit met bloem
Snij de foie gras in 12 gelijke stukken en vorm deze met de hand tot balletjes.
Licht platdrukken en zout en peper er over strooien
Leg in het midden van elk stukje ravioli een geplet bolletje foie gras .
Er moet 1,5 tot 2 cm ruimte zijn tot de rand van het raviolivel en strooi er parmezaanse kaas over .
Bevochtig met een kwastje de rand deeg rondom de foie gras , leg er vervolgens een tweede vel ravioli overheen en druk de randen rondom de foie gras goed aan .

Een grootte pan met water opzetten en zout en 1 eetlepel olijfolie toevoegen.
Als het water kookt de raviolli toevoegen (e.v.t. in porties).
In 6 min gaar koken .
Afgieten , over de borden verdelen , de saus erover schenken en wat fijngesneden kruiden erover strooien.

Bron

Allrecipes



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pejejaru


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pejejaru
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top