Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Gua Bao met varkensspek

Gua Bao met varkensspek

Door: AmazingOriental

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 07-12-2017

Ingrediënten 4 personen


10 stuks Gua bao's
1 kg varkensspek
2 kaneelstokjes
3 hele stukjes steranijs
8 - 10 teentjes knoflook
4 plakken gember
3 lente-uien (grofgesneden)
10 slablaadjes
Olie
SAUSMIX
1,5 el lichte sojasaus
1,5 tl donkere sojasaus
1,5 el oestersaus
1,5 el Shaoxing rijstwijn
3 kleine blokjes kandijsuiker
een halve tl zout
1,5 tl maïzena
INGELEGDE GROENTEN
een halve wortel
een halve komkommer
een halve rettich
1 rode ui
400 ml rijstazijn
160 ml water
12 el suiker
2 tl zout


Verder heb je nodig


Pan, mengkom, Ovenschaal, stoommandje


Gua Bao is een gestoomd Taiwanees broodje. Het smaakt heerlijk met allerlei verschillende vullingen. Deze vulling met varkensspek moet je een keer proberen! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Ingelegde groenten | Meng de azijn, de suiker en het zout in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Haal de pan van het vuur zodra de suiker en het zout is opgelost. Laat het afkoelen. Voeg de azijnmix aan de groenten toe en roer goed door. Zet het opzij gedurende 30 minuten of een hele nacht in de koelkast. Voor gebruik goed laten uitlekken.
2. Kook een ruime hoeveelheid water in een pan en voeg het varkensvlees toe. Laat rustig koken gedurende 5 minuten. Haal het vlees eruit en spoel het af.
3. Smeer het zwoerd in met de donkere sojasaus. Verwarm olie in een pan en bak de bovenkant en de zijkanten van het spek aan.
4. Snijd het vlees in plakken van 3cm x 7cm dik.
5. Leg vervolgens de plakken met het zwoerd naar boven in een stoofpan. Giet het water erbij tot het vlees net onderstaat. Voeg de lente-uien, de kaneelstokjes, de steranijs, de knoflook en de gember erbij. Doe het deksel op de pan. Laat het rustig sudderen voor 2 uur.
6. Doe in een sauspan de lichte en donkere sojasaus, oestersaus, rijstwijn, kandijsuiker en zout. Laat het zachtjes koken totdat de kandijsuiker is opgelost.
7. Giet de saus over het vlees heen en laat het doorsudderen op zacht vuur gedurende 1 uur. Haal het vlees eruit en leg het op een schaal. Meng de maïzena in een kopje met een beetje koud water tot er een romige pasta ontstaat. Voeg de maïzena toe en roer goed tot de saus iets is ingedikt. Giet de saus over het vlees heen.
8. Stoom de broodjes volgens de verpakking. Vul elk broodje met een blaadje sla, een plakje vlees en de groenten.

Tags, , , , ,

Serveertip

Smakelijk eten!

Bron

Https://amazingoriental.com/recept/gua-bao-met-varkensspek/



Deel dit recept

Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top