1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Pistachebonbons

Pistachebonbons

  • Belgisch, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-12-2017

Ingrediënten 4 personen


100 gr fondant chocolade
100 gr gemalen, geroosterde hazelnoten
130 gr pistachenoten
150 gr poedersuiker
2 el sherry
1 eiwit


Verder heb je nodig


Saté stokjes


Pistachebonbons
Pistachebonbons

Huisgemaakte pistache bonbons voor bij de koffie zijn niet alleen lekker maar ook makkelijk om zelf te bereiden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Hak de hazelnoten grof en rooster deze goudbruin. Laat even afkoelen en hak dan de hazelnoten en 100 g pistachenoten fijn.

-Kneed de hazelnoten, pistachenoten, poedersuiker, sherry en eiwit tot een homogene deeg en vorm daaruit balletjes ter grootte van een walnoot. Leg deze op een met bakpapier bekleed bakblik.

-Roer de chocolade au bain-marie, tot een gladde massa. Zorg dat de temperatuur van de chocolade niet te warm is. Hou een beetje gesmolten chocolade tegen de lippen en als deze dezelfde temperatuur heeft (27°) dan is de chocolade klaar voor gebruik.

-Doop de bonbons in de chocolade, laat ze uitdruipen op een satéstokje.
-Bestrooi elke bonbon met de resterende fijngehakte pistachenoten.
- Laat afkoelen en serveer de bonbons met een lekkere cappuccino of thee

Bron

Njam



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top