Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Stoofvlees
  6. Crèpe met Aziatisch stoofvlees

Crèpe met Aziatisch stoofvlees

Door: jhcv

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 06-12-2017

Ingrediënten 4 personen


Voor de crepes:
225 g bloem
Snuf zout
3 eieren
450 ml melk

Boter en olie
750 g doorregen riblap, in stukken
50 ml zonnebloemolie
4 tenen knoflook fijngehakt
2 eetlepels suiker
2 uien, fijngesneden
1,5 cm verse gember, geschild en in plakjes
2 eetlepels verse geraspte gember
1 bosje koriander, blaadjes en stelen gescheiden
Steranijs (4 stuks)
2 gedroogde Spaanse pepertjes
750 ml water
200 ml sherry
100 ml sojasaus
2 bosuitjes, in ringetjes gesneden



Een heerlijk gerecht uit de Slowcooker. Kan ook in de braadpan in de oven op 175 graden. Dan ca. 3 uur lateren sudderen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Bak de riblap in een Braadpan rondom bruin in de helft van de zonnebloemolie.
2. Haal het vlees uit de pan en voeg de resterende olie toe.
3. Bak hierin de knoflook, ui en gember en bestrooi het geheel met de suiker.
4. Laat zachtjes stoven totdat de ui gaar en bruin is.
5. Voeg korianderstelen en steranijs toe en verkruimel er de Spaanse pepertjes over.
6. Laat nog even stoven en blus af met water, sherry en sojasaus en breng het geheel aan de kook.
7. Plaats de ingrediënten in de slowcooker en laat 6 uur garen op LOW.
8. Haal het vlees uit de pan, zeef de saus en laat inkoken tot de helft.
9. Voeg de geraspte gember toe en leg het vlees terug in de saus.

Bereiding crepes:

1. Zeef de bloem met het zout boven een beslagkom.
2. Maak een kuiltje in het midden en doe daar de eieren in.
3. Meng de bloem en de eieren en klop er de melk doorheen. Laat 10 minuten rusten.
4. Verhit wat boter met olie in een kleine koekenpan en giet zoveel beslag in de pan dat de bodem net is bedekt.
5. Bak de crepes een minuut per kant.
6. Leg op ieder bord een crepe en schep in het midden wat vlees.
7. Vouw de crepe om het vlees en garneer het geheel met de korianderblaadjes en bosui.

Tags, , , ,

Bron

Proef



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top