1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Rode kool
  6. Rode Kool met appel en kriekbier

Rode Kool met appel en kriekbier

Door: deto69

  • Belgisch, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 05-12-2017

Ingrediënten 4 personen


- Boter of Smout
- 2 uien
- 1 zure appel
- 1/2 rode kool
- 1 steranijs
- 2 kruidnagels
- 6 jeneverbessen
- theelepel peperbolletjes
- 3 blaadjes laurier
- enkele takjes tijm
- 2 flessen kriekenbier
- kersenconfituur
- zout
- natuurazijn


Verder heb je nodig


Mandoline
Kruiden/thee-ei
vijzel


Fanatastische variatie van Rode kool - Gevonden op dagelijkse kost

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt de smout in een grote kookpot.

Pel en snipper de uien. Stoof ze in de smout maar laat ze niet kleuren.

Schil en rasp de appel. Stoof de appelrasp met de ui.

Rasp de rodekool op de mandoline. Stoof ze mee aan.

Kneus de steranijs, kruidnagels, jeneverbessen en peperbollen een beetje in de vijzel. Doe ze in een thee-ei. Doe er de laurier en de tijm bij. Sluit het ei en leg het bij de rodekool.

Kruid met een snuif zout.

Giet er het kriekbier bij en roer de confituur door de rodekool.
Laat 1 uur garen op een zacht vuur onder deksel.

TIP
Je kunt de rodekool ook in een open kookpot, zonder deksel, laten garen. Dan krijg je de dikkere, meer glanzende versie. Als je ze onder een deksel gaart, zit er nog wat saus bij.

Doe een likje natuurazijn bij de rodekool en breng eventueel op smaak met wat zout.

Tags

Bron

Https://dagelijksekost.een.be/gerechten/kotelet-met-rodekool-en-gekookte-aardappelen



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deto69
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top