Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Risotto
  6. Risotto met rivierkreeftjes

Risotto met rivierkreeftjes

Door: Smulweb

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-12-2017

Ingrediënten 4 personen


400 gram risottorijst
¾ liter visbouillon
1 eetlepel olijfolie (extra vergine)
1 sjalotje
1 stengel bleekselderij
2 glazen droge witte wijn
500 gram rivierkreeftjes
1 bosje krulpeterselie
1 citroen
100 gram zeekraal
een snufje saffraan
een snufje zout



Floww loves risotto! Vooral met rivierkreeftjes en meer 'smakelijkheden'. Kortom, een recept dat je een keer geproefd moet hebben. Gebruik onderstaande ingrediënten en volg de aanwijzingen om samen met jouw floww dit gerecht te maken.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Snipper het sjalotje en snij de bleekselderij en peterselie in kleine stukjes
2. Fruit het sjalotje en de bleekselderij met een beetje olijfolie aan in een lage pan met dikke bodem
3. Voeg de risottorijst toe en roer het geheel goed door. Fruit alles aan tot de rijst goed heet is
4. Voeg dan de wijn toe. Laat het geheel, terwijl je roert, zachtjes sudderen
5. Vul een pan met de bouillon en maak de staartjes van de rivierkreeftjes schoon. Doe de schillen bij de bouillon.
6. Verwarm het geheel en doe vervolgens steeds een schep hete bouillon (zonder de schillen) bij de risottorijst
7. Ondertussen: kook de zeekraal heel even (een perfect klusje voor floww!), giet de pan af en spoel de zeekraal koud af
8. Voeg de saffraan toe aan de risottorijst en blijf roeren en bouillon toevoegen. Na circa 15 minuten is de rijst zo goed als gaar
9. Voeg vervolgens de peterselie en kreeftenstaartjes toe, proef en voeg zout naar smaak bij
10. Laat het geheel 2 minuten rusten, de risotto moet dan nog net lopend zijn
11. Verdeel over 4 borden en versier met de zeekraal en citroen

Tags, , , , , ,

Bron

Https://www.floww-water.nl/risotto-met-rivierkreeftjes/



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smulweb
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top