Mihoen met bamigroenten peultjes en spekreepjes beetje Surinaams
- Chinees, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Heerlijke mihoen met spekreepjes en knapperige beetgare groenten. Lekker met mijn hardgekookte eieren in chilisaus.
Ingrediënten 4 personen
250 gram mihoen2 groentebouillontabletten
2 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie
100 gram magere spekreepjes
1 middelgrote ui, gepeld en gesnipperd
2 tenen knoflook, gepeld en gesnipperd
1 theelepel kurkuma(geelwortel)
1 theelepel gemberpoeder (djahé)
1/2 eetlepel kerriepoeder
1 zakje bami-groente van plm. 250 gram
150 gram peultjes, schoongemaakt in de lengte doormidden gesneden
1 middelgrote paprika, schoongemaakt, in kleine stukjes gesneden
1/2 theelepel trassi (supermarkt)
3 eeetlepels ketjap manis (zoete ketjap)
2 eeetlepels ketjap asin (zoute ketjap)
3 lente-uitjes, schoongemaakt in smalle ringetjes.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 476,24 kcal |
Koolhydraten | 70,66 g |
Eiwitten | 12,65 g |
Vetten | 14,32 g |
Benodigdheden
WokBereidingswijze
Bereid de mihoen - volgens de bereidingswijze op het pak - in water met de bouillontabletten.
Verhit de olie in de wok en bak hierin eerst de spekreepjes knapperig en bruin. Haal ze uit de pan en zet ze even apart.
Bak de ui en knoflook in het overgebleven vet plm. 2 tot 3 minuten.
Bak de kurkuma (geelwortel), kerriepoeder, trassi en gemberpoeder heel even mee ( 1 minuut).
Voeg de bami-groente, peultjes en de paprika toe en bak nog een paar minuten (plm. 5 tot 6 minuten) al omscheppend mee. De groenten moeten wel beetgaar blijven.
Meng de mihoen door de groenten.
Maak de mihoen op smaak met ketjap manis en ketjap asin.
Voeg de gesneden lente-uitjes toe.
Roer alles goed door elkaar en warm het geheel nog even goed door.
Serveertip
Lekker met mijn Telor-boemboe-bali-gekookte-eieren-in-een-heerlijke-pittige-chilisaus.