spruitje sate" met pindasaus

  • Multi-cultureel, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-12-2017
  • spruitje sate"  met pindasaus

    Spruitje sate" met pindasaus

    Spruitje sate" met pindasaus

  • spruitje sate"  met pindasaus

    Spruitje sate" met pindasaus

    Spruitje sate" met pindasaus

  • spruitje sate"  met pindasaus

    Spruitje sate" met pindasaus

    Spruitje sate" met pindasaus

Alle spruitjes op een stokje  gemarineerd in Indische kruiden zoals bij vlees of kip maar dan dus als spruitje zijnde .met pindasaus  heerlijk !
ik ben gek op spruitjes en heb daarom dit bedacht voor bij de rijstafel,
of als snack,net wat je wilt.wij vonden ze heerlijk en zelfs iemand die niet van spruitjes houdt
sputterde eerst tegen en at  ze na t proeven toch  helemaal op. 

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
Aantal spruitjes pp per sate"stokje berekenen,er gaan er 4 op een stokje

marinade per 3 stokjes
3 el arachideolie1 geperst teentje knoflook
2 tl sambal badjak
1 tl jahe
1 tl ketoembar
1 tl laos
1/2 tl jinten
scheutje citroensap
1 el ketjap manis

pindasaus
4 el pindakaas of 6
2 el ketjap manis
1 el sambal oelek 2 el geraspte santen
water naar behoefte van dikte
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kookpan ,satestokjes marineerschaal ,grillplaat

Bereidingswijze

Pel de spruiten en kook ze in een beetje water zonder zout 5 MIN.
giet ze af en prik er met een scherp mesje hier en daar in (neemt de marinade op)
maak in een bakje of schaal de marinade en doe de spruiten hier in
marineer 1/2 u of langer als je wilt en tijd hebt

warm de grillplaat voor

maak intussen in een steelpan de pindasaus
proef deze onder het koken regelmatig en voeg toe naar eigen inzicht zoals je de saus lekker vindt
santen kun je weglaten dan is de saus wat bruiner

prik de spruiten een voor een aan een stokje en leg ze allemaal tegelijk op de grillplaat
kijk intussen of je pindasaus goed op smaak en dikte is

keer de stokjes om en om zodat ze niet te bruin worden een paar min .is genoeg

serveer op een bordje met de pindasaus

Serveertip

Gewoon met kroepoek en atjar

tip2 maak je geen sate" doe ze dan met marineerschaal en al even in je oven of onder de grill
180 gr. en niet te lang
haal de schaal uit de oven en strooi er gebakken uitjes (fruitjes) over

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten