Oosters stoofvlees met gember

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-12-2017
  • Oosters stoofvlees met gember

    Oosters stoofvlees met gember

    Oosters stoofvlees met gember

DIt gerecht kun je ook in je slowcooker maken. Laat het dan ca. 6 uur op LOW staan.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilogram runderriblap (in blokjes)
4 eetlepels zonnebloemolie of
4 eetlepels arachideolie
3 uien (in dunne ringen)
3 teentjes knoflook (in plakjes)
1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 4 cm)
1 rode peper (in ringetjes, zonder zaadjes)
4 eetlepels ketjap manis of
4 eetlepels sojasaus
800 milliliter rundvleesbouillon
200 milliliter kokosmelk
2 laurierblaadjes
maizena
1 bosje lente-/bosui (in ringen)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze


1. Bestrooi het vlees met zout en peper.
2. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin.
3. Voeg de ui, knoflook, gember en rode peper toe en bak deze 2-3 minuten mee.
4. Roer de ketjap, bouillon, kokosmelk en laurierblaadjes erdoor.
5. Zorg dat het vlees onderstaat en stoof afgedekt 2-2,5 uur tot het vlees zacht is.
6. Bind de saus voor het serveren met aangelengde maizena.
7. Schep de helft van de bosui erdoor en strooi de rest van de bosui over het stoofvlees.
8. Lekker met rijst en geroerbakte sperziebonen, broccoli of paksoi.

Bron

Boodschappen.nl

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten