Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Zwitserse keuken
  5. Raclette
  6. Raclette met gestoofde wijnzuurkool &; ham

Raclette met gestoofde wijnzuurkool &; ham

Door: jhcv

  • Zwitsers, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-12-2017

Ingrediënten 4 personen


50 g boter
2 uien, in ringen
125 g schouderham, in reepjes
5-6 jeneverbessen, licht geplet
2 blaadjes laurier
750 g verse zuurkool (evt. uitgelekt)
en losgehaald
200 ml droge witte wijn, bijv. pinot blanc
300 g raclettekaas, in plakjes
2 el peterselie, fijngehakt


Raclette met gestoofde wijnzuurkool &; ham
Raclette met gestoofde wijnzuurkool &; ham

.

Ontdek meer:

Bereidingswijze


1. Smelt in een pan met dikke bodem de boter.
2. Fruit de uiringen ± 3 min.
3. Voeg de ham, jeneverbessen en laurier toe en smoor nog ± 3 min.
4. Schep de zuurkool erdoor. Voeg de wijn toe en stoof de zuurkool 20 min. afgedekt op laag vuur.
5. Smelt intussen de raclettekaas in een raclette- of gourmetpannetje.
6. Verdeel de zuurkool over 4 borden. Bestrooi met de peterselie. Laat de kaas over de zuurkool lopen en serveer met de cornichons en flinke stukken zuurdesembrood.

Tags, , , ,

Serveertip

Raclettekaas is te koop bij veel supermarkten, evt. kun je ook gruyère nemen.

Bron

Delicious Magazine



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top