1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Poolse keuken
  5. Pool­se bi­gos

Pool­se bi­gos

  • Pools, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-12-2017

Ingrediënten 4 personen


1 kg kruimige aardappelen
1 bakje champignons ((250 g), in plakjes)
2 schaaltjes knakworst (vers (a 200 g))
1 paprika (in blokjes)
1 ui (gesnipperd)
1 tl gedroogde oregano
1 pak zuurkool ((500 g), uitgelekt)
1 el honing



Pool­se bi­gos
Pool­se bi­gos

Poolse klassieker die we serveren met een aardappelpuree

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
-Kook ondertussen de champignons 5 min. in water met zout en giet af.
-Verwarm ondertussen de knakworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking.

-Meng de champignons, paprika, ui en oregano door de zuurkool. Schep er de honing en peper door.
-Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op.
-Stamp de aardappelen met de pureestamper en 150 ml kookvocht tot een smeuïge puree. Voeg peper en zout toe.
-Verdeel de zuurkoolsalade en knakworsten over 4 borden. Schep er de puree bij.

Bron

AH



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top