1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Poolse keuken
  5. Pool­se bi­gos

Pool­se bi­gos

Door: marcdepester

  • Pools, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-12-2017

Ingrediënten 4 personen


1 kg kruimige aardappelen
1 bakje champignons ((250 g), in plakjes)
2 schaaltjes knakworst (vers (a 200 g))
1 paprika (in blokjes)
1 ui (gesnipperd)
1 tl gedroogde oregano
1 pak zuurkool ((500 g), uitgelekt)
1 el honing


Pool­se bi­gos
Pool­se bi­gos

Poolse klassieker die we serveren met een aardappelpuree

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
-Kook ondertussen de champignons 5 min. in water met zout en giet af.
-Verwarm ondertussen de knakworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking.

-Meng de champignons, paprika, ui en oregano door de zuurkool. Schep er de honing en peper door.
-Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op.
-Stamp de aardappelen met de pureestamper en 150 ml kookvocht tot een smeuïge puree. Voeg peper en zout toe.
-Verdeel de zuurkoolsalade en knakworsten over 4 borden. Schep er de puree bij.

Tags,

Bron

AH



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top