1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. champignon roomsaus

champignon roomsaus

  • Nederlands, Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-07-1999

Ingrediënten


1 bakje Champignons/kastanjechampignons, 1 grote ui, bloem, peper, zout, 250 ml. koksroom, 250 ml. halfvolle melk, 100 gram boter


Verder heb je nodig


Steelpan, mesje, pollepel


Dit recept is voor 1 steelpan met Champignon roomsaus, goed voor zeker wel 10 personen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de champignons aan kleine plakjes, snij de ui fijn.

Bak de ui en champions vlak voordat je aan de saus begint.

Bereidingswijze

Zet de pan op het gas. Doe de boter in de pan maak van de boter en de bloem een roux. Voeg nu al roerend de room toe totdat je een gladde egale massa krijgt. Voeg nu de melk toe, weer al roerend. Voeg nu de al gebakken champ's en ui toe aan de saus.

Voeg nu naar smaak peper en zout toe.

Serveertip

De saus is erg lekker over een lekker Hollands Biefstukje!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van helmer


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van helmer
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top