1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indische keuken
  5. Curry
  6. Vis curry

Vis curry

Door: Chefdaniel

  • Indisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-11-2017

Ingrediënten 4 personen


Olie
300 gram Basmati rijst
1 Ui
3 - 4 teentjes knoflook
1 Cm verse gember
400 Ml Kokosmelk
1 El citroensap of limoensap
1 Aardappel
1 Paprika
1 El Vis saus (Nam pla.)
400 Gram tomaten blokjes uit blik
1/2 bloemkool
1 blikje tomatenpuree
175 Gram pangasius filet.
(Mag bevroren.)

Kruiden en specerijen
Peper en zout
2 El Kurkuma
1 El Koriander poeder
2 El Komijn poeder
1 Tl Groente bouillon poeder


Verder heb je nodig


Wok
Pan
Koksmes
Snijplank
Knoflookpers
Schilmes


Goedgekeurd door een vriend van mij die toevallig uit Bombay, India komt. Hij was er weg van. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kook de rijst volgens verpakking. Ontdooi de panga filet.
2. Gember schillen & raspen
3. Ontvellen knoflook en ui. Voeg toe tomatenpuree
4. Alle groenten snijden en panga filet.
5. Bloemkool en aardappel blancheren circa 3 minuten
6. Begin met de knoflook en ui fruiten
7 Alle groenten en panga filet toevoegen
8. Tomatenblokjes toevoegen
9. Vis saus en alle kruiden + specerijen toevoegen + roeren
10. Indien je de groente en vis niet gaar genoeg vindt kan je altijd de pan laten sudderen
11. Proeven indien nodig op smaak brengen

Tags

Serveertip

Probeer dit recept eens met yoghurt.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Chefdaniel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top