Gebakken kabeljauwhaasje met een zelfgemaakte tartaarsaus

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 27-11-2017
  • Gebakken kabeljauwhaasje met een zelfgemaakte tartaarsaus

    Gebakken kabeljauwhaasje met een zelfgemaakte tartaarsaus

    Gebakken kabeljauwhaasje met een zelfgemaakte tartaarsaus

  • Gebakken kabeljauwhaasje met een zelfgemaakte tartaarsaus

    Gebakken kabeljauwhaasje met een zelfgemaakte tartaarsaus

    Gebakken kabeljauwhaasje met een zelfgemaakte tartaarsaus

Ik zag de foto van dit recept op internet (zie foto's) en ik was verkocht. Dit ga ik vandaag maken dacht ik. Heerlijke gebakken kabeljauw met een lekkere zachtzure tartaarsaus.
Eigenlijk een recept voor voorjaar en zomer, maar het smaakte ons ook nu verrukkelijk.
Wacht op een zonnige dag dan smaakt het nog lekkerder.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Kabejauwhaasjes
2 stukken kabeljauw van plm. 125 gram
citroensap
Bloem
Peper en zout
Plm. 3 tot 4 eetlepels zonnebloemolie om te bakken
Tartaarsaus:
1 hardgekookt ei, gepeld en fijngeprakt
ongeveer 2 eetlepels mayonaise
½ sjalotje (heel fijn gesnipperd)
½ eetlepel yoghurt
1/2 eetlepel citroensap
1 eetlepel fijn gehakte peterselie
1 lente-uitje (alleen wit en lichtgroene gedeelte heel fijngehakt)
1 eetlepel kappertjes (zijn dit grote kappertjes dan ook even fijn hakken)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakje voor de tartaarsaus
koekenpan

Bereidingswijze

Tartaarsaus:
Doe alle ingredienten genoemd onder "tartaarsaus" in een kom en meng deze goed door elkaar.
Proef en voeg er eventueel nog wat zout en witte peper aan toe (volg je eigen smaak)
Kabeljauwhaasjes:
Druppel wat citroensap over de kabeljauwfilets.
Bestrooi de vis met peper en zout.
Bestrooi de kabeljauwhaasjes dun met bloem.

Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de kabeljauwfilets enkele minuten (plm. 4 tot 5 minuten) per kant tot ze mooi lichtbruin zien.
De excate baktijd voor de vis is natuurlijk afhankelijk van de dikte van de vis.
Prik even met een vork in de vis, dan voel je direct of de vis gaar is.
Bak de vis niet te lang, want dan wordt hij droog.

Bron

aangepast recept van ohmydish

Serveertip

Heerlijk met gekookte aardappelen en mijn recept /Lekker-gekaramelliseerde-worteltjes.
Maar ook lekker met een aardappelsalade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 15-03-2020

Bedankt Jos, fijn te horen dat de vis lekker was.

professoroud avatar
professoroud 14-03-2020

Heerlijk visje en dito saus. Ik at het met frietjes en veldsla. Bedankt Petra.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten