Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Wereldkeuken
  4. Boerenkool stamppot
  5. Smeuïge kroketten gevuld met boerenkool stamppot en chorizo

Smeuïge kroketten gevuld met boerenkool stamppot en chorizo

Door: Sabine_Gaastra

  • Wereld
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-11-2017

Ingrediënten 4 personen


500 g left-over koude boerenkool
een halve chorizo worst, in kleine blokjes
100 g geraspte kaas
1 ei
2 los geklopte eieren
paneermeel
olie om in te frituren


Verder heb je nodig


Frituurpan of dikke diepe pan om in te frituren, Snijplank en mes


Kroketten, ik ben er dol op! Deze variant met boerenkool stamppot moet je een keer proberen. Door de kaas en de chorizo worden ze lekker smeuig en hebben ze veel smaak. De chorizo door de boerenkool stamppot is een trucje van mijn schoonmoeder. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verhit de frituurpan op ongeveer 180 graden.
2. Bak de chorizo uit in een Koekenpan.
3. Voeg de chorizo, ei en geraspte kaas toe aan de boerenkool en meng met elkaar.
4. Vorm kroketjes van de boerenkool, haal door de los geklopte eieren en vervolgens door de paneermeel.
5. Frituur de kroketjes tot de paneermeel lichtbruin kleurt.

Tags, , , , ,

Serveertip

Lekker met mosterd!



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top