1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. voorgerecht runderbouillon

voorgerecht runderbouillon

Door: ngijsbertsen

  • Europees, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 26-11-2017

Ingrediënten 6 personen


1 1/2 l water

250 gr runderpoulet
2 theelepels zout
1 ui, in stukken
1 wortel, in plakjes
3 takjes peterselie
2 laurierblaadjes
3 takjes tijm
3 stukjes foelie
4 zwarte peperkorrels
snufje rozemarijn


Verder heb je nodig


Soeppan
zeef
theedoek


I,p.v consomme. Makkelijk en lekker
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Poulet blancheren.
Zet een soeppan met 1,5 liter water op en voeg hierbij de runderpoulet en zout. Breng dit aan de kook.
Voeg de ui, wortel, peterselie, laurier, foelie, peperkorrels en rozemarijn toe. Zet het vuur zacht en laat de bouillon ong 3 uur zachtjes trekken.Haal het vlees uit de pan. Zet het vlees even opzij. Pak een zeef en leg hierin een theedoek. Schenk de bouillon door de zeef in een andere grote pan. Gooi de groenten en kruiden weg, maar doe het vlees terug in de pan Je kunt de bouillon nu laten afkoelen.
Schep bij het verwarmen het gestolde vet van de soep af. Breng bij het verwarmen de bouillon op smaak met zout en peper.

Tags

Serveertip

Serveren met poulet en wat verse peterselie. Ook lekker i.p.v. poulet wat champignons.

Bron

Allrecipes



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ngijsbertsen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top