1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Varkenskoteletten in wildmarinade

Varkenskoteletten in wildmarinade

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-11-2017

Ingrediënten 4 personen


4 koteletten zonder been (beenhouwerij)
2 eetl. boter
1 eetl. aalbessengelei
200 ml wildfond (bokaal)
1 eetl. boter
1 eetl. bloem
peper en zout
Voor de marinade:
2 dl rode wijn
0.5 dl cognac
1 eetl. sherryazijn
1 sjalot (fijngesnipperd)
6 jeneverbessen
tijm (gedroogd)
1 blaadje laurier


Varkenskoteletten in wildmarinade
Varkenskoteletten in wildmarinade

Lekkere koteletten met een heerlijk sausje.  Varken of everzwijn? 

Als u varkensgebraad marineert in rode wijn met wat jeneverbessen, kruidnagel, tijm en laurier bekomt u een smaak die heel nauw aanleunt bij everzwijn. Het recept van de marinade op deze pagina geeft een gelijkaardig resultaat.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding
(de dag ervoor)
Leg de koteletten in een brede schotel en voeg er alle ingrediënten van de marinade aan toe. Dek af en zet op een koele plaats tot de volgende dag. Draai het vlees af en toe om.

Bereiding :
1. Haal het vlees uit de marinade en dep het droog.

2. Verhit 2 eetl. boter in een braadpan en bak de koteletten goudbruin, 1 à 2 min. aan elke kant. Laat op een zachter vuur gaar bakken en kruid dan met peper en zout.

3. Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Maak de braadresten los met de wildfond en laat gedurende 2 min. inkoken.

4. Voeg de aalbessengelei toe en bind lichtjes met de gemengde boter en bloem (€beurre manié'). Breng, indien nodig, op smaak met peper en zout.
Afwerking
Serveer met kroketten of aardappelgratin en witloof of geglaceerde rode uien. Geef er de saus apart bij.

Tags

Serveertip


Geglaceerde rode uien :

Giet de azijn uit de bokaal en spoel de rode uien af onder koud stromend water. Dep ze wat droog. Verhit 2 eetl. boter in een pan en bak er de uien lichtjes in aan. Strooi er 2 eetl. poedersuiker over en laat even kleuren. Dien onmiddellijk op.

Bron

Colruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top