Kaasbroodjes, koolhydraatarm

  • Nederlands, Ontbijt
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 25-11-2017
  • Kaasbroodjes, koolhydraatarm

    Kaasbroodjes, koolhydraatarm

    Kaasbroodjes, koolhydraatarm

lekker gezond

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 -2 eetlepels amandelmeel 1,5 khd
1 eetlepel (6 gram) kokosmeel 0,6 khd
1 eetlepel lijnzaad 0 khd heel (0,2 khd gebroken)
1 theelepel bakpoeder (wijnsteen)
1 eetlepel kokosolie of gesmolten boter/andere olie
1 M ei(eren)
1 eetlepel kruidenroomkaas 0,4 khd
40 gram geraspte kaas 0 khd indien zelf geraspt
1 eetlepel water Griekse yoghurt, kwark, soja- of amandelmelk
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Vet een Yorkshire Puddingvorm* heel goed in.
Meng de droge ingrediënten door elkaar: amandelmeel, kokosmeel, lijnzaad en bakpoeder. Voor een minder eiïg broodje 2 eetlepels amandelmeel gebruiken.
Smelt kokosolie of boter even op een laag vuur en giet dat bij de droge ingrediënten. Voeg het ei en de roomkaas en kaas toe en meng alles goed door elkaar.
Voeg nu beetje voor beetje het water toe, je moet geen deegbal hebben maar een soort heel dik smeerbaar beslag wat niet meer echt 'loopt'. Iets tussen beslag en deeg in.
Verdeel het beslag over de Yorkshire puddingvorm. Ongeveer 1 el. per holte. Bak in 10-15 minuten in de oven of tot ze goudbruin en gaar zijn.
Heerlijk verse kaasbroodjes, eet smakelijk!
TIPS:
Ik gebruik een Yorkshire pudding vorm met 4 ondiepe gaten van ca. 10 cm doorsnede.
Of gebruik 4 eenpersoons taartvormpjes met uitneembare bodem bijvoorbeeld.
Met ei bakken betekent ook goed invetten, of extra ingevet (!) bakpapier gebruiken

Bron

koolhydraatarmrecept.nl

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten